Maart was recordmaand voor Bitcoin beurzen door daling

Afgelopen maand was een turbulente periode in de wereld. De bitcoin koers dook flink naar beneden en dat heeft beleggers veel geld gekost. Maar er zijn ook winnaars in tijden dat de koers van bitcoin naar beneden duikt: de beurzen waar de bitcoin wordt verkocht.

Beurzen zijn spekkoper

Bitcoin daalde in maart op sommige beurzen met 40-50%. Veel mensen besloten om tijdens deze val naar beneden een deel van hun BTC te verkopen, terwijl anderen klaarstonden om de boel goedkoper op te pikken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dat resulteerde voor één beurs in een bijzonder resultaat: op Bitfinex werd voor $11.8 miljoen verhandeld in 1 minuut.

Miljarden

Cryptobeurzen bereikte gezamenlijk een recordvolume van $75.9 miljard op 12 maart. Dat blijkt uit cijfers van de analisten van CryptoCompare. De grootste beurzen als Binance en BitMEX namen $21.6 miljard (28.5%) voor hun rekening.

Beurzen verdienen vooral geld wanneer er veel transacties plaatsvinden, men vraagt transactiekosten en ook een deel van de bitcoin die worden opgenomen blijven bij de beurzen.

Wanneer de prijs heftig reageert en flink stijgt of daalt, is dat vaak aanleiding voor de markt om flink te gaan handelen. En dan verdienen dit soort platformen het meeste geld. Beurzen zijn dus gebaat bij volatiliteit.

Records

Bitfinex verwerkte dus binnen een minuut $11.8 miljoen aan handel verwerkte. Binance rapporteerde het hoogste volume in maart: $63.6 miljard aan totaal verwerkte handel. Een stijging van 19.2%.

Derivatenbeurs BitMEX liquideerde $750 miljoen aan bitcoin long posities in één grote prijsbeweging tijdens 12-13 maart.

Handelsplaatsen profiteren wanneer de prijs van bitcoin beweegt. Mensen die hun BTC verkopen én kopers moeten beide handelskosten betalen bij de meeste beurzen. Wanneer dat veelvuldig gebeurt dan wordt daar door deze bedrijven flink van geprofiteerd.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwscryptobeurs

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...