Bitcoin beurzen draaiden 169 miljard dollar volume in september

773 totale weergaven

Bitcoin beurzen wereldwijd draaiden gezamenlijk een handelsvolume van 169 miljard dollar in de maand september. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van The Block.

Bitcoin handelsvolume

De maand september stond in het teken van de koersdip. Op 1 september stond namelijk Bitcoin nog boven de $12.000. Om 4 september zelfs even onder de $10.000 te komen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Mede hierdoor is september de maand met het één na hoogste volume in 2020. Augustus is de maand met het meeste volume. In de onderstaande grafiek zien we dat er dit jaar sowieso meer handelsactiviteit is.

Dat komt onder meer door meer aanbod aan beurzen én markten (handelsparen).

Bitcoin beurzen draaiden 169 miljard dollar volume in september

Beurzen

Kijken we naar de exchanges wereldwijd, dan bestaat uit de top 3 uit Binance, Coinbase en LMAX Digital.

Binance is goed voor maar liefst 113 miljard dollar, 66,8% van de markt. Coinbase is goed voor circa 8% van het volume, gevolgd door LMAX digital met 5,7%.

Laatstgenoemde beurs bedient institutionele klanten die Bitcoin op de spotmarkt inkopen.

De Bitcoin markt is een relatief kleine markt: 1,6% van de goud markt bijvoorbeeld volgens de laatste cijfers van Clark Moody.

Zoals de Nederlandse analist en handelaar Crypto Michaël verzucht:

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...