Bitcoin beurzen zien grote instroom van stablecoins, wat betekent dat?

Bitcoin beurzen zien een grote toestroom van stablecoins. De stablecoins dienen als plaatsvervanger voor de dollar, zij proberen de prijs van één dollar vast te houden.

Rafael Schultze-Kraft van het blockchain analysebedrijf Glassnode heeft altijd interessant inzichten en stelt ook ditmaal niet teleur. Middels een Tweet deelt hij dat er enorme hoeveelheden USD Coin (USDC) richting grote exchanges vloeit.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin beurzen zien grote instroom van stablecoins, wat betekent dat?

In deze grafiek van Glassnode is die trend duidelijk terug te zien. Volgens Shultze-Kraft gaat het om potentiële kopers die aan de zijlijn wachten om in te stappen. In theorie is dit namelijk allemaal geld dat richting bitcoin kan vloeien.

Er worden records gebroken

Op 29 januari meldde CryptoQuant al dat het aantal stablecoins dat richting exchanges vloeit op een recordhoogte staat. Het Amerikaanse Tether, dat een market cap van $26.5 miljard heeft is nog altijd verreweg de grootste stablecoin.

Het bedrijf heeft in totaal 42.6 procent van de stablecoin-markt in handen. Maar het lijkt erop dat het steeds meer concurrentie krijgt en dat is natuurlijk alleen maar goed. Concurrentie zorgt er immers voor dat producten beter moeten worden om relevant te blijven.

Die concurrentie komt op dit moment met name van Binance USD (BUSD) dat op de tweede plaats staat en USDC dat op de derde plaats staat wat betreft market cap.

Een grote hoeveelheid stablecoins die klaarstaan op exchanges wordt vaak gezien als een bullish teken voor bitcoin omdat het in feite buskruit is voor de kopers.

Voorlopig lijkt de rally nog even uit te blijven

Ondanks een korte pump dankzij Elon Musk die zijn Twitter-bio in “#bitcoin” veranderde lijkt er op dit moment even weinig in te zitten voor bitcoin. Het momentum van de enorme rally van de afgelopen maanden is weg en het is wachten op de volgende knal omhoog.

Vandaag sluit de maandelijkse candle van bitcoin en de bulls hebben nog een paar uur om er wat van te maken. Op dit moment lijkt de candle erg veel op de top van de run van 2017, maar de meeste mensen verwachten dat dit nog lang niet de top was.

Bitcoin bereikte op 8 januari de voorlopige all-time-high van $42.000 en kreeg daarna een paar stevige correcties te verwerken. Fundamenteel gezien is er echter niets aan de hand en lijkt bitcoin alleen maar sterker te worden.

Poll

Gebruik jij wel eens stablecoins zoals Tether en USDC?



Lees meer over:
datastablecoinstetherUSDC

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden.