Bitcoin beurs Binance doneert medische spullen in strijd tegen coronavirus

De bitcoin beurs Binance is met haar liefdadigheidstak Binance Charity druk in de weer om te helpen met het indammen van het coronavirus. Het bedrijf doneert nieuw medisch materiaal aan ziekenhuizen en andere belangrijke pionnen in de strijd tegen het virus.

Marketing en goed doel

Binance kondigt hun tweede donatie aan in een nieuwe blogpost. Onder de noemer ‘Binance for Wuhan’ is de cryptobeurs actief betrokken. De beurs stuurt 6 nieuwe pakketten met medische benodigdheden aan 130 ziekenhuizen en andere medische teams.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De pakketten bestaan uit beschermende pakken, zuurstofmachines, handschoenen en beschermende brillen.

Het is een goed doel, en aan de andere kant is het ook een sterk staaltje marketing. Binance is niet voor niets een van de populairste beurzen in de wereld van bitcoin en andere cryptomunten.

Corona en de bitcoin industrie

Het epicentrum van de uitbraak van het virus was in de Chinese miljoenenstad Wuhan. Een groot gedeelte van de bitcoin miners is momenteel gevestigd in China. Het land verkeert in een noodsituatie en dat heeft invloed op de gehele economie.

Personeel die de grote datacentra in dienst heeft om alles in goede banen te leiden kunnen bijvoorbeeld niet meer naar hun werk. Ook de productie van mining hardware wordt beïnvloed door de situatie in China.

Een ander belangrijk onderdeel van de bitcoin space ligt ook op zijn gat: bitcoin evenementen in Azië, Europa en Amerika worden uitgesteld of afgelast.

Bitcoin en contant geld

Amerika weigert voorlopig contant geld uit Azië, terwijl er in China ook een verbod is op cash. Briefgeld en munten zijn een manier voor een virus om zich te verspreiden. Het is een manier voor overheden om het virus te bestrijden.

Tegelijkertijd zorgt een verbod op cash ook voor problemen bij de bevolking. Het is zonder contant geld namelijk niet mogelijk om zonder toestemming een transactie te doen.

Een digitale transactie van de euro, dollar of de Chinese yuan moet door verschillende checkpoints voordat het goed gekeurd wordt. Jouw bank en de bank van de ontvanger bijvoorbeeld. Dat werkt voor de meeste mensen prima, maar een optie om met meer privacy betalingen te doen is wel wenselijk.

In dat gat dat cash geld achterlaat zou bitcoin kunnen springen. Dat wordt nog niet op wereldschaal gedaan, maar bitcoin biedt in ieder geval een extra optie.

Lees meer over:
BinanceBitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...