Bitcoin op $11.912. Alts hebben het moeilijk, maar Binance Coin stijgt ruimt 8%

905 totale weergaven

Bitcoin (BTC) koerst op dit moment net onder de $12.000. Met een prijs van $11.912 staat de grootste cryptomunt 2.36% hoger dan gisteren.

Volgens de laatste analyse van Altcoinbase zijn er twee logische scenario’s: we schieten door naar $13.000 of zakken zo’n 30% terug . Wat wordt het?

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Altcoins

Bitcoin, Monero (XMR) en Binance Coin (BNB) doen het vandaag goed in de top tien van cryptomunten. Met name de token van cryptobeurs Binance is hard aan het stijgen. Op sommige plaatsen staat BNB meer dan 11% in het groen.

Waar deze plotselinge stijging vandaan komt is niet bekend. Het kan een initiatief zijn van mensen met een flinke zak geld om de koers omhoog te knallen na het nieuws over een oude hack bij Binance.

Dat blijft echter pure speculatie, wie weet is er wel echt ineens veel meer vraag naar de munt. De dominantie van bitcoin blijft met 68.9% van de gehele marktkapitalisatie nog steeds enorm. Er is geen trend te ontdekken die laat zien dat er betere tijden voor altcoins aankomen.

Cryptotwitter

Twitter is ideaal om verschillende sentimenten en meningen over de staat van de markt bitcoin en andere cryptomunten te ontdekken. Een kleine greep uit het aanbod van cryptotwitter.

De analisten bij CoinDesk zien een sterke bitcoin. Wanneer de prijs boven $11.800 blijft zijn ze erg positief over de verdere verloop van de koers. Duiken we onder $11.750 zitten we volgens onderstaande tweets in de problemen. Grote weerstand rond $12.000.

Bitcoin ziet er volgens CryptoUB goed uit.

Kaleo zegt dat bitcoin omhoog is uitgebroken. We zitten dus niet meer in een korte downtrend sinds de hoogtepunten van 2019. Gaan we opnieuw de hoogte in?

Wanneer je vooral altcoins in je portfolio hebt is het geen leuk jaar voor de meeste investeerders in de cryptospace. Gelukkig is daar Twitter om er grappig over te doen.

Rhythm heeft een mooi taartdiagram voor ons in petto. Onderstaand plaatje laat de grotere mining pools van over de jaren zien. Elke mining pool bestaat overigens weer uit tal van kleinere miners, het is niet zo dat één persoon alle hashing power van een pool bezit over het algemeen.

?s=21

Lees meer over:
Binance CoinBitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...