Bitmain start met meer cursussen voor onderhoud van Bitcoin mining hardware

Bij het minen van bitcoin (BTC) komen allerlei factoren kijken. Na aanschaf van hardware om bitcoin te minen begint de uitdaging pas echt. Naast energiekosten en andere kosten voor een grootschalig datacentrum is het onderhouden van je hardware misschien wel het aller belangrijkste.

Hardwarefabrikant Bitmain lanceert daarom een trainingscursus in Noord-Amerika voor hun klanten. Dat maakt hun partner, Core Scientific bekend in een aankondiging.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin mining

Core Scientific is een Amerikaans technologiebedrijf gespecialiseerd in onder andere bitcoin mining. Zij gaan de cursus verzorgen in Noord-Amerika. De eerste cursus staat gepland voor de herfst van dit jaar. Het is nog onduidelijk waar de cursus precies plaats gaat vinden.

Onderwijs

Bitmain is als een van de grootste spelers in de bitcoin mining industrie al relatief vroeg begonnen met een lespakket. In 2017 startte zij met ‘Ant Training Academy’. Geen originele naam, want de mining hardware lijn heet ‘Antminer’.

Tot nu toe werden deze trainingen alleen gegeven in China. Dat is niet heel verrassend, want het grootste gedeelte van de bitcoin miners bevindt zich binnen de Chinese landsgrenzen.

Het goed onderhouden en goed draaiend houden van de hardware is van levensbelang voor elk bedrijf dat zich mengt in de strijd om nieuwe bitcoin. Efficiëntie is het aller belangrijkste, daar hoort goed werkende hardware bij.

Logische stap

Het uitbreiden van de cursussen is een logische stap, een gedeelte van de Antminer 17 hardware had namelijk te maken met technische fouten. Verschillende klanten van Bitmain klaagden over 30% van hun miners die er zomaar mee stopten.

Bij bitcoin werkt het zo: hoe meer energie (en computerkracht) je in het netwerk stopt, hoe groter de kans op een beloning. Als 30% van je hardware zomaar wegvalt dan kan dat grote gevolgen hebben.

Meer weten over bitcoin mining? Lees dan ook: Proof of Work: Het consensus mechanisme van Bitcoin (BTC). Daarin wordt het mechanisme voor bitcoin miners uitgelegd. Hoe wordt de buit verdeeld en waarom minen mensen uberhaupt?

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBitmainmining

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...