Cryptobeurs Bittrex geeft Iraniërs na 2 jaar weer toegang tot accounts

Cryptobeurs Bittrex geeft Iraanse gebruikers na twee jaar hun bevroren fondsen terug. Bittrex geeft in een bericht aan dat ze nu toestemming hebben van de regelgevers in de Verenigde Staten. Er zitten echter wel haken en ogen aan voor de Iraniërs.

Bittrex schreef een brief aan al hun gebruikers in Iran. Bittrex mocht geen diensten verlenen in het land omdat Amerika hen verbood te handelen in landen waar sancties op liggen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Speciale omstandigheden

Bittrex besloot in mei 2018 een verzoek neer te leggen bij de Amerikaanse regelmakers: zij willen de accounts van hun klanten opentellen om hen de mogelijkheid te geven geld op te nemen.

De fondsen werden voor 2 jaar bevroren, maar nu kan men hun bitcoin (BTC) en andere cryptomunten van de beurs halen. Dat kan echter niet zomaar.

Gebruikers kunnen hun bitcoin alleen versturen naar een cryptobeurs of wallet die niet gekoppeld is aan Iran. In de praktijk betekent dat dus dat gebruikers nog altijd op moeten letten.

Verschillende gebieden

Bittrex mag hun diensten niet verlenen aan inwoners van verschillende gebieden: Iran, Syrië, Cuba en De Krim. Waar het netwerk van bitcoin niet discrimineert op afkomst, zijn beurzen genoodzaakt dat door lokale regels wel te doen.

Amerika heeft een zwarte lijst waar zij bitcoinadressen bewaren die worden gelinkt aan vijanden van het land. Zo staan er een aantal Chinese drugslords op.

De gemiddelde gebruiker zal hier weinig last van ondervinden, behalve dat ze een manier moeten vinden om hun bitcoin naar een adres te sturen dat niet in het boekje van Amerika staat. Een adres is zo gemaakt, dus dat moet goed komen.

De klanten van Bittrex hebben tot 15 maart 2020 om hun fondsen van het platform af te halen.

Not your keys, not your bitcoin

Wanneer je jouw bitcoin ergens anders opslaat dan een wallet die je in eigen beheer hebt, dan moet je nog altijd vertrouwen op anderen. De gebruikers van Bittrex zijn afhankelijk van de regelgeving in Amerika.

Het is daarom verstandig om je munten niet te lang bij een beurs te laten staan. Een van de mooie dingen van bitcoin is namelijk dat je het niet bij een bank hoeft op te slaan om het veilig te houden.

Bron: Cointelegraph

Lees meer over:
Bitcoin nieuwscryptobeurs

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...