Bitcoin blijft zijwaarts bewegen terwijl investeerders wachten op Amerikaans inflatiecijfer

De CPI-gegevens van november zouden kunnen dalen naar 3,1%, wat mogelijk de crypto-herstelmarkt zou kunnen helpen; Wall Street voorspelt uiteenlopende resultaten die van invloed kunnen zijn op de bitcoinprijzen.

De inflatiegegevens van november zullen vandaag worden aangekondigd door het U.S. Bureau of Labor Statistics, waarbij men verwacht dat deze zal dalen tot 3,1%, wat mogelijk gunstig kan zijn voor het herstel van de cryptomarkt. Het inflatiepercentage van oktober was 3,2%.

Experts van Wall Street hebben voorspeld dat de CPI-inflatie zal afnemen, terwijl ze verwachten dat de kern-CPI op 4% zal blijven. Belangrijke financiële instellingen hebben verschillende voorspellingen gedaan over de CPI, maar deze voorspellingen blijven binnen het bereik van 3% tot 3,2%.

Als er zoals verwacht een daling is in de CPI-inflatie, zou dit de U.S. Federal Reserve ertoe kunnen brengen de rentetarieven te verlagen. Volgens de CME FedWatch Tool bestaat de kans dat er een pauze in renteverhogingen komt. De Amerikaanse dollarindex is ook gedaald, wat mogelijk een positief effect heeft op de bitcoinprijzen.

Bitcoin en andere cryptocurrency’s staan ​​bekend om hun reactie op deze aankondigingen. Daarom kunnen ze enkele prijswijzigingen ondergaan na de bekendmaking van de CPI. Analisten hebben een mogelijke stijging van de bitcoinprijzen voorspeld. De huidige handel laat een lichte daling zien omdat handelaren wachten op CPI-gegevens, met een aanzienlijke toename van de handelsvolumes.

 

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...