Bitcoin breekt boven $65.000 uit na mysterieuze tweet van Barry Silbert

Voor het eerst sinds 1 oktober is de bitcoin koers weer boven de 65.000 dollar per bitcoin heen. Waarmee we weer dicht in de buurt van de huidige all-time high zijn gekomen. Gaan we deze week een nieuwe all-time high neerzetten?

Als het aan Digital Currency Group CEO Barry Silbert ligt wel, want kort na zijn tweet met de tekst “Het gaat een grote week worden”, schoot de bitcoin koers omhoog. Nu zal dat niet volledig op het conto van Silbert te schrijven zijn, maar we moeten zijn invloed niet onderschatten.

Niet duidelijk waar Silbert op doelt

Het is niet duidelijk waar Barry Silbert met zijn tweet op doelt, maar hij is iemand met veel invloed in de industrie. Silbert kan bijvoorbeeld al extra informatie hebben over de ETF aanvraag van Grayscale waarvan hij de oprichter is.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Al lijkt dat niet het geval, want de SEC heeft in eerste instantie tot 24 december om op de aanvraag van Grayscale te reageren. Het lijkt onwaarschijnlijk dat ze nu al een beslissing gaan nemen.

Al weet je het nooit, want Amerika wordt wat een spot bitcoin ETF betreft aan alle kanten ingehaald door andere landen. Het kan zomaar zijn dat ze er nu wat meer haast bij hebben om hiermee niet volledig de boot te missen.

Elon Musk en de 10 procent van zijn Tesla aandelen

Een andere mogelijke verklaring voor de uitspraak van Silbert is de verkoop van Elon Musk van 10 procent van zijn Tesla aandelen op basis van een Twitter-poll. Musk vroeg aan zijn volgers of hij 10 procent van zijn aandelen in Tesla moet verkopen en kreeg van de meerderheid een “Ja”.

Nu wordt er volop gespeculeerd over waar de rijkste man op aarde dit geld vervolgens zal insteken. Er zijn uiteraard ook bitcoiners die hopen dat het richting bitcoin gaat.

Wellicht dat Silbert hier meer over weet en dat hij Musk zal ondersteunen bij de aankoop. Al lijkt die kans klein en gaat het waarschijnlijk om een aan Grayscale gerelateerde ontwikkeling.

Als laatste is het natuurlijk ook nog mogelijk dat Silbert gewoon gemotiveerd is om er een goede week van te maken. We moeten dit soort tweets uiteindelijk ook niet groter maken dan ze zijn. Die fase is bitcoin inmiddels wel ontgroeid.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....