Bitcoin broker HappyCOINS ook door goedkeuring van DNB

Bitcoin broker HappyCOINS ook door goedkeuring van DNB

De Nederlandse Bitcoin en cryptocurrency broker HappyCOINS is officieel geregistreerd bij De Nederlandsche Bank (DNB).

Registratie Happy Coins

Dat is namelijk op te maken uit het register van de toezichthouder. Happy Coins is een merk van de achterliggende Digital Currency Services B.V. uit Utrecht. De aanbieder mag nu onder de Wwft cryptovaluta verkopen en deze in wallets laten opslaan.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Hiermee zijn er inmiddels 10 Bitcoin bedrijven door de keuring van de centrale bank gekomen.

Wwft

Sinds 21 mei vallen alle Bitcoin bedrijven onder de Wet ter voorkoming van witwassen en financiering van terrorisme (Wwft).

Voor bestaande aanbieders zoals Happy Coins was er niettemin sprake van een overgangsregeling van zes maanden. Deze deadline loopt aanstaande zaterdag 21 november af. Er staan nog enkele tientallen aanvragen, maar de vraag is wie nog voor de deadline aan de eisen gaat voldoen.

De centrale bank heeft al aangekondigd dat bepaalde aanvragers buiten de eerste selectie geregistreerden gaan vallen.

Het is ook niet mis wat de DNB vroeg van de markt. Bedrijven moesten aan een groot aantal (strenge) eisen voldoen. En dat heeft ook gevolgen voor de klanten van deze aanbieders.

Want de aanbieders zijn verplicht om meer klantdata te verzamelen en deze desgevraagd delen met de (lokale) autoriteiten. Volgens criticasters is dat in strijd met bestaande privacy wet - en regelgeving.

In de praktijk betekent dit voor klanten dat er meer gegevens moeten worden gedeeld. De registratieprocedure is daarmee langer en gaat ten koste van (het beetje) privacy dat je hebt online.

10 Bitcoin bedrijven

Het lijst met geregistreerde Nederlandse partijen dijt langzaam uit. Op dit moment staan er zes andere bedrijven in het register van De Nederlandsche Bank:

De centrale bank heeft de toezichtskosten voor 2020 begroot op 1,7 miljoen euro. Deze toezichtskosten zullen de geregistreerde bedrijven moeten ophoesten.

De prijs in euro:

Lees meer over:
DNB

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties