1 April, Satoshi in je bil. De leukste Bitcoin (BTC) grappen op een rijtje

Het is 1 april en dat betekent flauwe grappen, ook in de wereld van bitcoin (BTC). Ondanks de crisistijd waarin we ons bevinden is er nog wel ruimte bij verschillende spelers in deze industrie voor een geintje. We hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet.

Lava Newtork

Bitcoin bedrijf Blockstream kondigt vandaag een nieuwe sidechain aan: Lava Network. Met dit netwerk kunnen de mensen op Mars straks ook gebruik maken van bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Elke planeet kan een eigen sidechain krijgen. Zo kan bitcoin door het hele zonnestelsel worden gebruikt. We zijn klaar voor de toekomst!

Bitcoin Corrr

Een logisch verzoek: Bitcoin Core moet worden veranderd in Bitcoin Corrr. De naam lijkt een knipoog naar de 'Printer go brrr' meme. De wereldeconomie staat op springen, centrale banken zijn op ongekende schaal bezig met het creëren ven geld.

De spreekwoordelijke geldprinters worden aangezet: brrrrrrrr.

Je kunt het verzoek vinden op GitHub. In de reacties wordt nog een ander verzoek gedaan: waarom maken we van de halving geen doubling?

Toilet Paper Token

Bij Bitcoin Magazine NL zijn we bezig met bitcoin, maar voor deze alternatieve cryptomunt maken we een uitzondering: Toilet Paper Token van CoinMarketCap!

Met deze tokens kun je voor jezelf garanderen dat je recht hebt om je kont af te vegen. Ook in tijden van crisis.

1 April, Satoshi in je bil. De leukste Bitcoin (BTC) grappen op een rijtje

Satoshi

Uiteraard is de bedenker van bitcoin, Satoshi Nakamoto, ook een onderwerp waar grappen over worden gemaakt. De mensen/man/vrouw achter de bitcoin whitepaper is nog altijd anoniem.

eToro is een brokeragebedrijf waar je ook bitcoin kunt aanschaffen. Zij doen vandaag een duit in het zakje door een nep interview met Satoshi aan te kondigen.

Een ander voorbeeld van een grap is Craig Wright. Niet alleen de persoon zelf, maar ook zijn hele verhaal wordt vaak belachelijk gemaakt. Finance Magnates meldt dat Wright bewijst Satoshi te zijn door een transactie te tekenen met Satoshi's keys.

Daar is echter natuurlijk niets van waar. Wright claimt al lange tijd de bedenker van bitcoin te zijn en is verwikkeld in verschillende rechtszaken. Tot op heden heeft hij 0 bewijs geleverd. En dat geldt ook voor deze 1 april.

Wright was druk vandaag. Onderstaand bericht ging rond op Telegram. De Australiër zou CoinTelegraph overnemen. Dit blijkt echter ook een 1 april grap.

Wright is druk op 1 april.

1 April, Satoshi in je bil. De leukste Bitcoin (BTC) grappen op een rijtje

Peter Schiff

Peter Schiff is een Amerikaanse beurshandelaar, investeringsanalist en econoom. Hij is uitermate te spreken over goud, maar laat geen kans onbenut om bitcoin in het hoekje 'nutteloos' te zetten.

Hardware fabrikant Ledger laat op deze 1 april weten dat hij toch maar een wallet bij hen heeft besteld om stiekem zijn bitcoin op te slaan.

?s=21

Ethereum is geld

The Bitcoin Rabbi is de schrijver van Bitcoin Money: A Tale of Bitville Discovering Good Money. Dit kinderboek leert kinderen (en beginnende volwassenen) de basisprincipes van bitcoin.

Veel bitcoiners zien niets in Ethereum en daar maakt de schrijver gebruik van tijdens zijn 1 april grap. Hij kondigt zijn nieuwe boek: Ethereum is money aan. De grap kan op veel reacties rekenen op Twitter.

Wil je meepraten over Bitcoin? Kom gezellig langs in ons Telegramkanaal.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...