Bitcoin (BTC) schiet door richting $12.000, stijging van 8.45%

872 totale weergaven

Bitcoin (BTC) staat op het moment van schrijven op $11.854. Dat is een stijging van 8.45% ten opzichte van gisteren. De koers van BTC heeft al enkele dagen de grens van $10.000 achter zich gelaten.

Benieuwd naar de redenen van deze stijging? We hebben vijf mogelijke oorzaken op een rijtje gezet.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Altcoins

Ook de top 10 van altcoins kleurt groen vandaag. In dollar en euro waardes zien we alleen maar mooie cijfers. Tegenover grote broer bitcoin blijven echter alle cryptomunten gewoon waarde verliezen.

In onderstaande grafiek is duidelijk te zien wat er aan de hand is. Er was ooit, tussen 2017 en 2018 spraken van een enorme afname in de ‘macht’ van bitcoin wanneer je kijkt naar marktkapitalisatie.

Na de grote prijsdalingen richting de laagste punten is bitcoin ondertussen goed aan het herstellen. Terwijl de alternatieve cryptomunten ver achterblijven qua koersverloop.

De dominantie van bitcoin staat op dit moment op 67.7%. En het lijkt stiekem onderweg naar de oude niveaus van 80%+.

Bitcoin dominantie tegenover andere cryptomunten

Cryptotwitter

In de wereld van Twitter wordt veel gepraat over bitcoin en andere cryptomunten. Een kleine greep uit het aanbod van vandaag.

Door onrust in de wereld vluchten mensen vaak naar dingen die meer waardevast zijn dan euro’s of dollars. Traditioneel is dat goud, zilver of bijvoorbeeld vastgoed. Nu hoort in dat rijtje ook bitcoin. Volgens The Crypto Dog is het bijna tijd…

NebraskanGooner is ondanks de huidige stijgingen nog altijd aan het kijken naar lagere prijzen. Vorige parabolische runs omhoog voltrok zich een bepaald patroon. Als deze zich weer voordoet zit deze Twitteraar in ieder geval klaar bij de koopknop.

Komen de stijgingen door de onrust in China? De dollar stijgt ineens flink tegenover de Chinese Yuan. Om je kapitaal uit China te halen kun je bitcoin gebruiken. Normale wegen worden vaak geblokkeerd door de overheid. Je kunt in dat land niet zomaar doen met je geld wat je wil.

Er zijn twee scenario’s volgens Crypto Michaël. Nu we het doel van $11.800 hebben geraakt voorziet hij twee mogelijkheden. Positief: een daling naar $11.200 waarna we door knallen naar $13.000. Negatief: Ook een daling naar $11.200, waarna we in een neerwaartse spiraal komen.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...