Groter aantal adressen met 1 Bitcoin (BTC) of meer dan ooit

Bitcoin (BTC) adressen met meer dan 1 bitcoin stijgen in aantal. Er zijn 800.000 adressen met een hele BTC, dat betekent echter niet dat er ook zoveel ‘wholecoiners’ zijn.

Dit blijkt uit de data van Glassnode. Om precies te zijn zijn er momenteel 797.420 adressen met 1 BTC of meer op de balans.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Wholecoiners

Het aantal adressen met 1 bitcoin of meer stijgt continue. De afgelopen 24 uur kwamen er 101 adressen bij.

Het aanmaken van nieuwe bitcoin adressen is gratis en gemakkelijk en is zelfs aan te raden wanneer je bitcoin vaak gebruikt. Het is niet duidelijk hoeveel mensen of bedrijven daadwerkelijk een individuele bitcoin bezitten, omdat we voor de meeste adressen geen idee hebben wie daar achter schuilt.

Adressen met 1 bitcoin volgens Glassnode.

Groter aantal adressen met 1 Bitcoin (BTC) of meer dan ooit

Hodl!

Ondanks de sterke koersbewegingen van bitcoin de afgelopen tijd neemt het aantal adressen met 1 BTC gestaag toe. Het vertrouwen bij bepaalde groepen bitcoiners lijkt nog altijd groot.

Toen de bitcoin koers met meer dan 50% zakte, bewogen vooral ‘jonge’ bitcoin richting beurzen. Bitcoin die langer dan 6 maanden stil staan op een adres bewogen nauwelijks tijdens de grote daling. Dat betekent dat er onder die groep mensen nog altijd vertrouwen is.

Als je de boel niet vertrouwt, dan verkoop je de boel immers.

Miners

Waar een groot deel van de bitcoin adressen niet in actie kwam door de prijsactie van de afgelopen dagen, is dat in de wereld van bitcoin mining een ander verhaal.

De moeilijkheidsgraad voor het minen van bitcoin daalde met 16%. Dat betekent dat er een groepje miners (tijdelijk) is afgehaakt. Dat heeft ongetwijfeld grotendeels te maken met de huidige prijs van bitcoin. Die ligt rond de $6.200.

Wanneer je als ondernemer geen winst maakt doordat je kosten te hoog zijn en je inkomsten (te) laag, dan kun je beter even wachten tot de situatie verbetert. Bitcoin is hier voor gemaakt en werkt nog steeds, maar verschillende miners hebben wel een financiële klap moeten verwerken.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...