Aantal adressen met minstens 1 Bitcoin (BTC) groeit hard door: 800.000

1051 totale weergaven

Het aantal Bitcoin (BTC) adressen met minstens 1 Bitcoin erop is hard aan het groeien. Sterker: Bitcoin adressen met meer dan 1 Bitcoin vertegenwoordigen 95% van de totale marktwaarde.

Bitcoin (BTC) adressen

Dus de groep ‘wholecoiners’ is dominanter dan adressen met daarop restjes Bitcoin. Glassnode is een on-chain onderzoeker uit Berlijn.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

CTO Rafael Shultze-Kraft van Glassnode maakt melding op Twitter van de groei in deze adressen sinds het eerste block in 2009.

Volgens een andere bron, Bit Info Charts, zijn deze goed voor een totale waarde van circa 301 miljard dollar. Gaan we uit van de laatste actuele stand, dan blijft er 11 miljard dollar over voor de adressen met minder dan 1 BTC.

Kijken we naar de gele lijn in de onderstaande grafiek, dan zijn er eigenlijk maar twee opmerkelijke dips. Begin 2016 daalde het aantal van 520.000 naar 450.000, een daling van 13,5%.

Ook in 2018, toen er sprake was van een bearmarkt, was er sprake van een stagnerende groei met een totaal tussen 690.000 en 720.000.

Aantal adressen met minstens 1 Bitcoin (BTC) groeit hard door: 800.000

Aantal Bitcoin adressen met minstens 1 BTC erop. Bron: Glassnode

Uit onderzoek van Into The Block blijkt dat er in totaal 32,95 miljoen Bitcoin adressen die BTC erop hebben staan. Op deze metric zouden ‘wholecoin’ adressen slechts 2,5% van het totaal uitmaken.

Dat is dus een andere metric dan de waarde die die adressen vertegenwoordigen.

De prijs in euro:

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...