Aantal actieve Bitcoin (BTC) adressen naar nieuw record: 432.451

Het aantal actieve Bitcoin (BTC) adressen is naar een nieuw hoogtepunt gestegen, zo blijkt uit cijfers van Glassnode.

Actieve adressen Bitcoin

Deze marktonderzoeker uit Berlijn zet on-chain data van de bitcoin blockchain om in duidelijke grafieken. Een van de netwerkkenmerken wat ze in kaart brengen is het aantal “actieve entiteiten”.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dat zijn wallets in beheer van een (of meerdere) personen die de afgelopen 24 uur iets ontvangen of verstuurd heeft. Afgelopen dinsdag waren meer liefst 432.451 “actieve entiteiten”.

Een nieuw historisch record dus, want de vorige piek lag op 410.972 actieve adressen op 9 december 2017. Afgelopen oktober was er al sprake van een aanzienlijke stijging.

Coindesk citeert Matthew Dibb van Stack, een aanbieder van indexfondsen.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”We zien een gestage groei van het aantal actieve entiteiten sinds de halvening van 11 mei. Dat wijst op een toenemende adoptie onder de gebruikers”. [/penci_blockquote]

Aantal actieve  Bitcoin (BTC) adressen naar nieuw record: 432.451

De bovenstaande grafiek maakt duidelijk. Sinds 11 mei is het aantal actieve entiteiten met maar liefst 70% gestegen. Tegelijkertijd is de Bitcoin koers ook verdubbeld van $10.000 naar bijna $20.000 afgelopen week.

Bitcoin koers

Maandagmiddag heeft de koers een nieuwe all-time high neergezet en ook dinsdag ging de koers naar $19.920 voordat beleggers flink winst namen.

Het aantal actieve adressen is namelijk zo gestaag gegroeid dat het amper opgemerkt is in de markt, aldus de eerder opgevoerde Dibb.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”Het is geruststellend zodra er een correlatie is tussen groei in adressen en een stijgende prijs”.[/penci_blockquote]

Volgens analisten is het een bullish signaal dat het netwerk steeds meer in gebruik raakt.

Econoom Philip Gradwell van Chainalysis licht toe:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”Er is een relatie tussen meer gebruik van het netwerk en meer vraag naar Bitcoin. Meer gebruik drijft simpelweg de prijs op.”[/penci_blockquote]

Het betekent namelijk dat bijvoorbeeld beurzen en brokers nieuwe bitcoin adressen gaan aanmaken voor nieuwe klanten.

Soms loopt de groei in het aantal nieuwe adressen vóór op een (toekomstige) prijsuitspraak. Toen de prijs lange tijd tussen $10.000 en $12.500 schommelde, steeg het aantal adressen significant. Een signaal dat een prijsuitbraak toen al op de loer lag, aldus deze analisten.

Volgens Dibb gaat het aantal actieve adressen alleen maar toenemen zodra de prijs door de $20.000 schiet.

De prijs in euro:

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...