Brits bedrijf laat artificial intelligence eerste Bitcoin aankoop doen

Brits bedrijf laat artificial intelligence eerste Bitcoin aankoop doen

De handel in bitcoin (BTC) is een hele interessante markt voor speculanten die dagelijks grote bewegingen zoeken. Veel van de handel die je ziet op traditionele markten, maar ook in de wereld van bitcoin, wordt gedaan door handelssoftware.

Je hebt trading bots, kleine lokale scriptjes, hele bedrijven die hun geld verdienen met behulp van bepaalde tools. De bitcoin spotprijs wordt hierdoor mede bepaalt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Er zitten natuurlijk ook altijd partijen achter deze software. Handelssoftware is big business.

Bitcoin

Een Londense startup wil de handelsmarkt op zijn kop zetten met artificial intelligence (AI). De AI van het bedrijf AiX voerde als eerste een bitcoin handeling uit. Dat meldt Bloomberg.

De AI moet mensen helpen bij hun aankopen. De artificial intelligence werkt door te praten met handelaren via een bericht. Daarin leert de software wanneer een klant wil kopen of verkopen. Zo wordt er een grote kostenpost, dure brokers, uit de handel gesneden.

Bitcoin en AiX

AiX faciliteert de bitcoin en dollar handel voor twee grote digitale asset managers genaamd GSR Markets en DV Chain. De eerste transactie werd ook gedaan tussen beide partijen.

Wel is er nog steeds spraken van een tussenpersoon in deze constructie. De software is immers een partij die het regelt.

AiX heeft al ervaring in de cryptomarkt, maar wil hun nieuwe technieken ook in gaan zetten in traditionele markten. Daar moeten zij echter wel eerst toestemming voor krijgen van de Britste financiële toezichthouders.

Het bedrijf faciliteert ook over-the-counter (OTC) deals, waarbij mensen een vast bedrag kunnen betalen voor bijvoorbeeld een grote hoeveelheid bitcoin. De nieuwe software wil AiX meer partijen in staat stellen hier aan mee te doen. Programmatic asset managers kunnen om allerlei redenen soms niet mee doen aan deze deals, met de juiste software kan dat mogelijk wel.

Software tegenover de mens

De CEO van de start-up, Taylo Cable, is duidelijk over zijn toekomstvisie: ''Onze intentie om alle menselijke brokers te vervangen. Ons platform moet een betere ervaring bieden die ook goedkoper is.''

Het ligt ook voor de hand dat deze software sneller en meer beslissingen kan maken dan een menselijke broker.

Bitcoin handel

Wanneer je weer eens naar grafieken zit te kijken en je kans schoon ziet voor de trade van het jaar, dan zal er ongetwijfeld ook een grote hoeveelheid software op diezelfde trade azen. Dat is iets om in je achterhoofd te houden.

Volgens CNN is tijdens volatiele dagen 90% van de handel op Wall Street ingevoerd door algoritmes. Voor de bitcoin markt zijn geen duidelijke cijfers, maar het ligt voor de hand dat ook in deze industrie steeds meer automatisch gaat.

Dat hangt ook af van de interesse vanuit partijen die het geld en het budget hebben om de juiste software hiervoor te (laten) maken.

Lees meer over:
Bitcoin handel

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan