‘Cryptomarkt is één grote vuilnisbelt’, aldus Amerikaanse bankier

Het is weer tijd voor een nieuw hoofdstuk bitcoin bashen. Deze keer is het de beurt aan Neel Kashkari, voorzitter van de Federal Reserve in Minneapolis. Hij noemt cryptomunten een ”grote vuilnisbelt.”

[penci_blockquote style=”style-3″ align=”none” author=”Neel Kashkari”]”De grens om een nieuwe cryptomunt te maken is nul. Ik zie meer fraude en noise dan dat ik nuttige dingen zie.'[/penci_blockquote]

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Hij veegt hiermee bitcoin en alle andere projecten op een hoop en doet er zijn zegje over.

Bitcoin

Kashkari deed zijn uitspraken op het Montana Eco 2020 evenement. Volgens de Amerikaan is er nog niet veel nuttigs te doen met cryptomunten. Zelfs als een investering ziet Kashkari het niet zitten.

[penci_blockquote style=”style-3″ align=”none” author=”Neel Kashkari”]”Ik zou mijn 1-jarige dochter geen bitcoin geven maar schatkistobligaties.”[/penci_blockquote]

Niet heel gek, want bitcoin is ooit gestart met het idee de wereldmunt te worden. Dat staat natuurlijk haaks op het beleid van de Amerikaanse centrale bank. Zij willen de dollar de belangrijkste munt houden.

Toch was bitcoin de beste investering vorig het vorige decennium en is het ook dit jaar goed gestart met een flinke stijging. Bitcoin heeft al vanaf de start een duidelijke ‘use case’: bitcoin is digitaal schaars en niemand op het netwerk kan het van je afpakken. En als klap op de vuurpijl: je kunt digitaal je geld beheren zonder een bank.

Dollar

Welke valuta vindt hij dan wel interessant en waardevol? Je raadt het al: de dollar. Kashkari: ”De reden dat de dollar waarde heeft is omdat de Amerikaanse regering een legale monopolie heeft op het produceren van de dollar.”

Een apart punt, want voor veel mensen is dit juist een van de redenen om te kijken naar alternatieven als bitcoin.

Bitcoin

Kashkari ging verder: ”De wereld van virtuele valuta zijn er duizenden onzin munten te vinden. Er zijn letterlijk mensen miljarden dollars verloren. En eindelijk gaat de SEC (Securities and Exchange Commission, red.) er mee aan de slag.”

De Amerikaanse politicus haalt hier een belangrijk punt aan: er zijn ook veel criminelen actief in de wereld van bitcoin en andere cryptomunten. Wie je daar dan onder schaart is aan jou. Voor de een is er alleen bitcoin, de ander ziet toch ook wel wat in andere projecten.

Centrale banken

Kashkari vertelt tijdens dezelfde presentatie ook dat de stappen van Facebook naar hun eigen cryptomunt Libra de Federal Reserve aan het denken heeft gezet. Er wordt serieus gekeken naar de Fedcoin.

Een digitale variant van de dollar dus, zonder mogelijkheid om het fysiek op te nemen. Daarmee ben je dus compleet afhankelijk van betalingsproviders en banken als het om je geld gaat. Een digitale versie van de dollar met minder vrijheden.

Die laatste omschrijving is eigenlijk het tegenovergestelde van waar bitcoin voor staat.

Praat mee via Telegram!

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...