Bitcoin (BTC) Analyse: Prijs rond $13.000. Op weg naar nieuwe records?

Bitcoin (BTC) staat rond $13.000. Bijna 4% hoger dan gisteren. Maar wat gaat de koers nu doen? Een analyse. We kijken naar de weekly, daily en 4 hour charts om mogelijke scenario’s uit te stippelen.

Bitcoin weekly chart

Op de weekly chart zien we dat bitcoin sinds vorige week enorm veel aan kracht heeft terug gewonnen. We zijn van $9.687 teruggeveerd naar $13.145. Een flinke stijging dus opnieuw.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bizar volatiel, maar dit zal straks de norm worden, als we echt boven de all time high van $20.000 gaan komen. We gaan dan vaker dalingen en stijgingen van duizenden dollars zien.

Wanneer we kijken naar de grafiek hieronder moet bitcoin door $13.900 breken om de koers richting $20.000 verder voort te zetten.

Er ligt nog één groot weerstandslevel op de weg naar nieuwe records. Rond $16.200 zou het nog wel eens erg lastig kunnen worden voor BTC. Als we daar doorheen breken is een nieuwe recordprijs een logisch volgend doel.

Eenmaal daar voorbij moet bitcoin nieuwe support- en weerstandslevels maken. Mochten we naar beneden breken dan is $11.400 de volgende support. Als de prijs van bitcoin daar doorheen breekt kunnen we snel verder dalen.

Bitcoin weekly chart

Bitcoin (BTC) Analyse: Prijs rond $13.000. Op weg naar nieuwe records?

Daily BTC chart

Als we verder inzoomen op de daily chart dan zien we dat bitcoin een aantal dagen weer enorm bullish is. En de rek lijkt er nog lang niet uit.

Bitcoin heeft een daily support level van $12.275 tot $12.560. Als we naar patronen kijken kunnen we ook een double top gaan printen. Deze moet dan rond $13.900 liggen, ik verwacht dat hier zeker naar gehandeld gaat worden. Ik verwacht veel short orders omdat een double top een voorteken van een daling kan zijn.

Belangrijk is dus om beide kanten nu in de gaten te houden. Mocht je in BTC zitten is het handig om een mooie trailing stop mee te laten lopen. Zo zou je maximale winsten kunnen pakken, mocht BTC onverhoopt toch dumpen.

Besef dan ook direct dat grote spelers de grotere tijdsframes beheren, en scalpers de lagere tijdsframes. Zoom dus altijd even uit voor perspectief. Ook hebben we op de daily nog een trendsupport lijn.

Dat is nog een laatste redmiddel voor bitcoin: de grens van $10.800. Echter verwacht ik dat als $11.400 breekt, we een fikse correctie gaan zien wellicht richting $8.500. Maar vooralsnog zijn we bullish en is er tot aan dubbel top nog niets aan de hand.

Bitcoin daily chart

Bitcoin (BTC) Analyse: Prijs rond $13.000. Op weg naar nieuwe records?

4 hour chart

Als we nog verder inzoomen op de 4 hour chart dan zien we momenteel een tijdelijke trendlijn support voor BTC (zie afbeelding). Als we nu direct zouden gaan zakken komen we rond $10.800 uit. Dit is niet mijn verwachting maar dit ligt wel in lijn met de support levels die we hebben voor bitcoin.

Als we verder omhoog kijken zien we ook op een kleiner tijdsframe natuurlijk de mogelijke double top die uit gespeeld zou kunnen worden. Daarnaast hebben we de daily support op $12.560. En nog een weekly support op $11.400.

Al met al liggen er dus meer support zones onder ons dat dat er resistance levels boven ons liggen. Het enige waar we nu naar moeten kijken is de grens van $13.900. We kunnen deze resistance overwinnen en dan als support gebruiken (R/S flip). Dit is een mooi ideaal plaatje. Als dit gebeurt ligt de weg naar nieuwe records zo goed als open.

Bitcoin ziet er goed uit en toont nog geen enkele vorm van zwakte. Laten we kijken hoe dit uitspeelt.

Bitcoin 4 hour chart

Bitcoin (BTC) Analyse: Prijs rond $13.000. Op weg naar nieuwe records?

Wat gaat bitcoin doen?

Bitcoin ziet er goed uit. Ik verwacht een run naar $13.900 en vanaf daar is het afwachten wat er gaat gebeuren. Een double top is mogelijk, maar ik verwacht eerder een verdere run omhoog gezien de lange koop wicks tijdens drops, dit is een teken van sterkte en niets minder.

Analyse door Stef van Altcoinbase.

Mocht je mee willen praten in onze telegram chat: t.me/AltcoinbaseChat

Check onze dagelijkse BTC updates op Youtube: www.Youtube.com/altcoinbase