Bitcoin (BTC) analyse: Flinke daling naar $7.500, wat nu?

Na een tijd te hebben geconsolideerd heeft de koers van Bitcoin weer een flinke beweging gemaakt. De prijs zakte gisteren door de $8.000 richting $7.300. Momenteel lijkt de markt redelijk stabiel rond $7.400. Dat is net onder de sterke support zone welke nu veranderd is in resistance.

Een uitbraak naar boven is dus op dit moment lastig. Consolidatie rond dit level lijkt logisch maar een verdere daling is ook niet uitgesloten. Toch ziet het er niet alleen maar bearish uit, er lijken zijn ook bullish signalen in zicht.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin analyse

Met het breken van de support zone tussen $7.500 en $8.000 is een belangrijk vangnet weggevallen. De weg naar beneden komt erg dichtbij en lijkt momenteel de meest voor de hand liggende weg. De huidige prijs van $7.400 ligt precies op een laatste belangrijke support voordat de koers een klap kan krijgen richting de $6.000.

Dat er nog geen bounce is geweest op het huidige level maakt een verdere daling alleen maar meer aannemelijker. Het lijkt er op dat de bearmarkt verder zal gaan.

Bitcoin (BTC) analyse: Flinke daling naar $7.500, wat nu?
Bitcoin daily chart 24 oktober 2019

Gekeken naar de daily chart zien we meerdere belangrijke support levels waar de prijs hoogstwaarschijnlijk naar toe kan gaan. Het eerste level wat sterk zal zijn is rond de $6.300 en uit het verleden zien we dat de prijs hier sterk op kan bouncen.

Het aanraken van dit level hoeft dus niet zozeer bearish te zijn en kan er juist voor zorgen dat er een (tijdelijke) ommekeer van de koers komt.

Richting $6.300?

Tevens laat de gele lijn, de Stochastic, een scherpe punt naar beneden zien. Zonder gelijk in oversold regionen te zitten. Er is dus voldoende ruimte voor een daling naar de $6.300 om daar vervolgens een bounce te maken. Belangrijke punten daaronder zijn $5.500 en $5.000.

Deze zouden goed moeten houden en een flinke reactie van de markt veroorzaken. Echter lijken deze levels nog ver uit het zicht en zit er genoeg weerstand tussen voordat die regionen weer worden aangedaan.

Bitcoin (BTC) analyse: Flinke daling naar $7.500, wat nu?
Bitcoin 4h chart 24 oktober 2019

Andere uitkomsten lijken momenteel niet van toepassing. Met het breken van de belangrijke weekly 38 en 78 Fibonacci support is de koers buiten alle belangrijke levels van deze week gekomen.

Het breken van beide levels is vaak een bevestiging van de downtrend en geeft een sterk signaal af van continuatie, zoals duidelijk te zien is in de bovenstaande chart. Met het in zicht komen van het eind van de week kan een consolidatie zorgen dat de nieuwe week interessant gaat sluiten en/of openen.

Wat gaat bitcoin doen?

De markt ziet er momenteel dus behoorlijk bearish uit. Maar kan met het houden van de support rond $7400 de komende dagen momentum op gaan bouwen voor een ommekeer.

Mocht dat niet het geval zijn dan zal nieuwe flinke daling niet uitblijven en zal de downtrend van de afgelopen maanden weer opgepakt worden. Het gaan interessante weken worden, zo richting het eind van het jaar.