Bitcoin (BTC) Analyse: Gaan we richting $10.000? Altseason blijft uit

Bitcoin (BTC) staat op het moment van schrijven op een prijs van $9.138. Daarmee staat het een kleine 0.75% in het groen tegenover 24 uur geleden. Maar wat gaat de prijs van BTC nu doen? Een analyse.

De breakout is vooralsnog uitgebleven en er is een mooie stijging geweest van bitcoin. We gaven vorige week aan voorzichtig te zijn met traden met altcoins. Achteraf was die waarschuwing terecht, de meeste altcoins hebben waarde verloren.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin weekly chart

De weekly chart heeft kracht getoond en hebben we hebben een nieuwe high van bitcoin gezien. De fundamentals van bitcoin zijn nog steeds positief en er gebeurt veel in de wereld van crypto met hier en daar wat FUD, maar dat mag de pret niet drukken. Bitcoin lijkt te worden opgevangen door steeds hogere support levels.

Bitcoin (BTC) Analyse: Gaan we richting $10.000? Altseason blijft uit

De eerste rode weekly candle is daadwerkelijk een correctie gebleken. De opvolgende weekly candle was volledig groen en is hoger geëindigd dan de vorige. Deze kracht van BTC is ten koste gegaan van de meeste altcoins.

Daily chart bitcoin

Op dit moment bevinden wij ons wat alts betreft in een no trade zone en is het afwachten of bitcoin het belangrijke support van $8,800 zal houden op de korte termijn of de psychologische grens van $10.000 gaat doorbreken.

Voor ons ligt de focus 100% op bitcoin, van alts blijven we voorlopig af.

Bitcoin (BTC) Analyse: Gaan we richting $10.000? Altseason blijft uit

Op de daily bevinden wij ons nog steeds in de broadening wedge formation. Een oplopende broadenig wedge is een bearish grafiekpatroon. Het wordt gevormd door twee divergerende bullish lijnen.

Een oplopende broadening wedge is bevestigd / geldig als deze een goede oscillatie heeft tussen de twee opwaartse lijnen. De bovenste regel is de resistance-lijn; de onderste regel is de support-lijn. Elk van deze lijnen moet minstens twee keer zijn aangeraakt om het patroon te valideren.

NB: een lijn is ‘geldig’ als de prijslijn ten minste drie keer de support of resistance raakt. Wanneer dat gebeurt zien we dit als een patroon.

Wat gaat bitcoin doen?

De trendlijnen van dit patroon worden nog steeds gerespecteerd en zo ligt de weg omhoog voor de hand ondanks dat wij ons in een bearish patroon bevinden. Het is belangrijk dat de koers van bitcoin boven $7.650 blijft om binnen dit patroon te traden. Want dat betekent dat $10.000 nog een goede mogelijkheid is.

Het volume loopt iets terug maar dat is voorlopig nog niets noemenswaardig. Wij houden nog steeds goede moed en de chart vertelt ons dat wij linksom of rechtsom de $10.000 gaan testen. Onder de support-lijn zetten we uiteraard een stop-loss. Zo blijven de verliezen beperkt.

Altcoinbase

Leer, trade en praat met ons mee over alles wat te maken heeft met Bitcoin, Altcoins en de markt daar omheen! We hebben onlangs onze basiscursus vernieuwd en aanzienlijk uitgebreid met cryptonieuws en allround crypto-onderwerpen. Op www.altcoinbase.nl vind je alle cursusmogelijkheden.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws