Bitcoin (BTC) Analyse: Even boven $9.000! Gaan we door naar $10.000?

Bitcoin (BTC) is deze week weer goed gestegen, we knalde vandaag zelfs even over de $9.000 heen. We zien de laatste weken hele mooie stijgingen voor bitcoin. Ik verwacht dat dit er nog meer gaan worden deze week.

Deze analyse komt van Altcoinbase.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Wel zien we momenteel een doji vorming op de week chart. Maar de week is nog lang, dus het kan alle kanten opgaan. Ik verwacht dat we tussen $9.500 en $10.000 duizend dollar een flinke correctie gaan krijgen voor bitcoin.

Als dat niet gebeurd dan kunnen we zomaar heel snel richting de $11.000 en $12.000 gaan, hier is namelijk weinig handelsvolume geweest afgelopen jaren. Er is dus weinig weerstand.

Hieronder vind je de weekly chart met het handelsvolume aan de rechterkant.

Bitcoin Weekly Chart

Bitcoin (BTC) Analyse: Even boven $9.000! Gaan we door naar $10.000?

Als we op de daily chart kijken, zien we dat het volume met vorige week toch zo’n 10 miljard is afgenomen. Dat zou dus kunnen betekenen dat men een correctie verwacht. De prijs stijgt en het volume van btc loopt af, dat is een bearish signaal.

Bitcoin Daily Chart

Bitcoin (BTC) Analyse: Even boven $9.000! Gaan we door naar $10.000?

Maar toch is er vooralsnog geen vuiltje aan de lucht voor BTC. Wel moeten we de candles nu nauwlettend in de gaten houden. Als er straks rond $10.000 grote rode candles ontstaan dan weet je hoe laat het is en is de kans zeer groot dat we een tijdelijke rectrace gaan zien.

We hebben namelijk nogal wat ‘gaps’ te vullen, en nu word niet elke gap gevuld, maar hier kun je wel op anticiperen. Bijgevoegd heb ik de daychart met daarna de CME future gap chart.

Bitcoin CME gap

Bitcoin (BTC) Analyse: Even boven $9.000! Gaan we door naar $10.000?

Conclusie

Bitcoin is momenteel bullish, en ik verwacht een prijsstijging richting $9.500 a $10.000. Wanneer we mét volume door $10.000 heen knallen, dan is $12.000 zeker een mogelijkheid.

Als er veel BTC wordt verkocht rond de $10.000, dan kunnen we een daling richting $7.000 verwachten. Daarnaast is de grotere trendline op die $7.000.

Dit wordt hoe dan ook een spannende week waarin we weer vuurwerk kunnen verwachten.

Wil je meepraten over crypto, en meerdere malen per week onze Live bitcoinupdates volgen? Meld je dan aan voor onze telegram groep en Youtube kanaal:

Telegram: https://t.me/AltcoinbaseChat
Youtube: https://www.youtube.com/altcoinbase

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...