Bitcoin (BTC) Analyse: Door na $11.700 of daling van 30%?

Bitcoin (BTC) staat al enige tijd ruim boven de $10.000. Maar dat betekent niet dat we niet meer naar beneden moeten kijken. Is de koers nog steeds bullish of zakken we weer 30%?

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin weekly chart

We beginnen bij de weekly chart op BitMEX, zien we dat er halverwege de week een vooralsnog prima candle word geprint. We zijn weliswaar weerstand op $12.350, maar we houden met bitcoin nog steeds stand hoog in de $11.000 regionen. Een positief signaal!

We bouwen hier een prima support voor bitcoin. Als we kijken naar de support en resistance op de weekly chart dan zien we de volgende levels: Als support hebben we $11.000 tot aan de grens van $10.600. Dit is een prima support erea voor BTC. De vraag is alleen hoe sterk deze support blijkt bij een hardere daling van bitcoin.

De weekly resistance ligt op ongeveer $12.350. Als we daar doorheen breken en we vinden steun dan is $13.000 dollar zeker mogelijk. Maar laten we vooral niet te vroeg juichen, want wat ook opvalt is dat het weekly volume al weken aan het teruglopen is.

Bitcoin weekly chart

Bitcoin (BTC) Analyse: Door na $11.700 of daling van 30%?

Daily bitcoin chart

De daily chart biedt ook deze week weer een hoop inzichten. Zo zien we dat we tegen de trendline zijn geknald (zie onderstaande afbeelding). De trendline brak echter niet. En in tegenstelling tot het weekly volume, is het daily volume de afgelopen dagen wel opgelopen. Dit is dus een positief punt.

Wat ook opvalt op de daily chart is dat we elke keer een stijging hebben gehad, waarbij we daarna direct een daling hebben gehad van minimaal 30%. Zou het dit keer ook gaan gebeuren? Dat zou dus betekenen dat we uiteindelijk ergens tussen de $8.650 en $8.500 uit gaan komen.

Dat zou nog een daling kunnen zijn van een ruime $3.000. Voordat we daarheen gaan hebben we ook nog een support rond $11.000 die vooralsnog sterk is gebleken.

Bitcoin daily chart

Bitcoin (BTC) Analyse: Door na $11.700 of daling van 30%?

4-hour chart

Verder kijkend op de 4 uurs chart zien we dat we momenteel een mooie trendline hebben (lichtblauw). Zolang deze support houdt zie ik scenario 1 gebeuren. Gaan we eronder dan kan het prima zijn dat scenario 2 uit gaat spelen (zie onderstaande afbeelding).

Als we scenario 1 uit gaan spelen kunnen we nog een afwijzing verwachten rond de trendline, maar het zou mooi zijn als deze uitblijft. Dan doorbreken we de lijn en moet de koers daarna support vinden. Om dan uiteindelijk een shot te maken richting $13.000.

Bitcoin 4-hour chart

Bitcoin (BTC) Analyse: Door na $11.700 of daling van 30%?

Wat gaat bitcoin doen?

Bitcoin is nog steeds bullish. Mijn verwachting is, dat we eerder naar boven gaan dan naar beneden. We hebben veel support onder ons, en minder resistance boven ons. De tijd zal het leren, maar een stijging richting $13.000 is een reëel scenario.

Elke dag een bitcoin update in video vorm? Check https://www.youtube.com/altcoinbase/

Praat mee in onze telegram groep: https://t.me/AltcoinbaseChat

Lees meer over:
Bitcoin nieuws