Bitcoin (BTC) analyse: Prijs rond $10.350, wat gaat de koers doen?

Bitcoin (BTC) analyse: Prijs rond $10.350, wat gaat de koers doen?

Wat gaat de prijs van bitcoin (BTC) doen? We kijken vandaag onder andere naar de support en resistance zones.

Wekelijkse grafiek

De koers is de afgelopen tijd vooral zijwaarts gegaan. De hoogst genoteerde koers lag rond de $10.400 terwijl het dieptepunt deze week rond $9.877 lag. Zoals de week candle er nu uitziet lijken de bulls sterker. Als vanavond de candle boven de $10.180 sluit dan is dat bullish.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Kortom: met een beetje geluk zien we een verdere stijging van BTC.

[caption id="attachment_43463" align="alignnone" width="1828"] Bitcoin wekelijkse grafiek[/caption]

Bitcoin (BTC) analyse: Prijs rond $10.350, wat gaat de koers doen?

Bitcoin daggrafiek

Op de da-grafiek zien we heel duidelijk de zijwaartse schommeling van de koers. We zijn eerst gedaald naar het rode orderblock gegaan waarna er ook een falling wedge werd gevormd, confluence met de onderkant van de falling wedge.

De bounce vond plaats op de bovenkant van het orderblock en weer speelt een wedge voor ¾ uit!. Zolang de koers boven het blauwe orderblock blijft dan kunnen we binnenkort waarschijnlijk weer een uitbraak poging verwachten.

Op het blauwe orderblock erboven zouden we een rejection kunnen verwachten om de down trend lijn (rode stippellijn) te retesten (zie zwarte pijl). Wanneer die retest succesvol is kunnen we spreken over een nieuwe trend en is de downtrend vanaf eind juni doorbroken.

[caption id="attachment_43464" align="alignnone" width="1828"] Bitcoin dagelijkse grafiek[/caption]

Bitcoin (BTC) analyse: Prijs rond $10.350, wat gaat de koers doen?

4-uurs grafiek

Op de 4-uurs grafiek zien we een duidelijke STF (short timeframe) support ontstaan, gemarkeerd in het geel. Tevens zien we dat er ook een symetric triangle ontstaan en dat de prijs zich boven de supportzone begeeft.

De twee mogelijke scenario’s voor de triangle waar ik rekening mee hou staan aangegeven op de chart. De rode pijl (zwarte pijl dag-grafiek) of de bullisher variant de groene pijl.

Ook is er een bullish crossover op de MACD geweest en wil die nu boven de 0-lijn gaan. De RSI is ook nog boven de 0-lijn en lijkt achter de MACD aan te gaan.

[caption id="attachment_43465" align="alignnone" width="1828"] 4 uur grafiek[/caption]

Bitcoin (BTC) analyse: Prijs rond $10.350, wat gaat de koers doen?

Wil je mijn updates blijven volgen? Elke Woensdag plaatsen wij een BTC update (verlenging van deze) in ons technische analyse kanaal. Zelf leren traden? Onze cursus voor beginnende traders is nu ook te volgen op locatie.

Lees meer over:
Bitcoin

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties