Bitcoin (BTC) analyse: koers gaat onderuit, nieuwe stijging aannemelijk

Bitcoin (BTC) analyse: koers gaat onderuit, nieuwe stijging aannemelijk

De prijs van bitcoin (BTC) hangt al enkele weken rond de $10.000 en lijkt daarmee behoorlijk stabiel te blijven. Ondanks deze vrij rustige beweging lijkt er een strijd te zijn tussen wel of geen $10.000 en proberen beide kanten, zowel bears als bulls, flinke druk te zetten.

Het afgelopen weekend hebben de bears ook weer laten zien wat ze kunnen. De prijs is onderuit gegaan en hangt op het moment van schrijven rond de $9.400. Dit is een belangrijk support level en is bepalend voor het snel opnieuw zien van de $10.000

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Doordat de markt vrij rustig is en het volume wat uit blijft, is het een lastig te voorspellen markt. De prijs wordt gedreven door relatief kleinere orders welke al aardig wat invloed hebben op de prijs.

Dat we terug gaan omhoog en de zijwaartse beweging voortzetten, is aannemelijk. Al kan een kleine fake-out of slecht nieuws bericht roet in het eten gooien.

Een kijkje naar de twee korte termijn grafieken: de daily en hourly charts.

Bitcoin analyse

Gekeken naar de charts ziet het er allemaal niet zo spannend uit. De daily chart van Bitcoin suggereert dat de prijs gewoon binnen de huidige range beweegt en deze move van vandaag er aan zat te komen.

Waarbij het huidige level van $9.400 een belangrijke en tevens sterk geteste support level is. Met daarbij enkele fake-outs richting de $9.000 die heftig werden opgekocht.

Echter zien we wel een steeds lagere high van de prijs. Hierdoor wordt de range steeds kleiner en kleiner. Een flinke beweging omhoog ofwel omlaag ligt in de verwachting.

Bitcoin (BTC) analyse: koers gaat onderuit, nieuwe stijging aannemelijk
Bitcoin daily chart 29 augustus 2019

Per uur

Wanneer we een stuk verder inzoomen en de chart op hourly levels bekijken. Ziet het er ook bullish uit op korte termijn. De prijs heeft het belangrijke fibonacci pivot level geraakt op de 78 support lijn.

Hierbij is ook een goede reactie te zien met de daarop volgende bullish candles. Momentum indicators bevestigen deze (tijdelijke) bottom en staan in lijn met de price action.

In de regel wordt vaak uitgegaan dat zowel de S61 en S78 fib pivot levels belangrijke reversal punten zijn. Hierop is het vaak redelijk veilig om een order te plaatsen. Wanneer er inderdaad een roversel op dit punt plaats gaat vinden.

Dan is de kans aannemelijk groot dat de prijs terug gaat naar de nul lijn. In de chart te zien als de gele lijn. Een stijging richting de $10.300 is dus verwacht.

Mocht de prijs toch door dit level zakken, dan zal hoogstwaarschijnlijk de $9.000 getest worden en mogelijk nog lager. Afhankelijk van de verkoopdruk die er dan op dat moment aanwezig is.

Bitcoin (BTC) analyse: koers gaat onderuit, nieuwe stijging aannemelijk
Bitcoin hourly chart 29 augustus 2019

Wat gaat de prijs van bitcoin doen?

Gekeken naar de Stochastic zien we dat een potentiële test naar beneden op het moment weinig kans van breken heeft en een stijging meer voor de hand ligt. Echter is niets onmogelijk en kan een onverwachte beweging een kettingreactie veroorzaken. Zowel omhoog als omlaag.

Lees meer over:
Bitcoin

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties