Bitcoin (BTC) Analyse: Prijs rond $10.435, breken we de downtrend?

Wat gaat de koers van bitcoin doen? We bekijken de grafieken voor de mogelijke scenario’s.

Op de weekgrafiek zien we dat we afgelopen week de prijs mooi boven het orderblock is gebleven. De laagst genoteerde koers deze week was boven de $9.700 terwijl de hoogst genoteerde koers net onder de $11.000 is gebleven.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Verder zien we nog een vormende descending triangle op de weekgrafiek, dit is een bearish patroon. Maar momenteel vind ik dat de prijs nog niet genoeg tegen de rode lijn is getikt om echt te spreken van dit patroon.

Sluit de week candle onder de onderliggende orderblock (rood/oranje) van de daggrafiek dan denk ik dat we zijwaarts of zelf down kunnen gaan.

Bitcoin wekelijkse grafiek

Bitcoin (BTC) Analyse: Prijs rond $10.435, breken we de downtrend?

Bitcoin daggrafiek

Op de daggrafiek zien we dat deze week een prachtige bounce hebben gehad van het orderblock waar de koers zich een week geleden in bevond. We zijn in één dag van ca $9.700 naar ca $10.300 gegaan. Dwars door het 4 uurs orderblock die gevormd is in een korte tijd.

Vervolgens hebben we in de dagen erna de weerstand van $11.000 getest en zijn er niet doorgekomen. Dit weerstandslevel bestaat al sinds eind juni.

Bitcoin daggrafiek

Bitcoin (BTC) Analyse: Prijs rond $10.435, breken we de downtrend?

4-uur grafiek

Kijkend naar de 4-uur grafiek zien we vandaag een bearflag vormen waarbij de koers op de 200MA en tevens de vorige high is afgeketst. Hoewel de eerdere bearflag is gebroken zien we ook dat er een nieuwe bearflag gevormd kan worden.

Deze heeft confluence met de downtrend lijn. Goede kans dat we die deze week voor de vijfde keer gaan testen. Hoe vaker de lijn getest wordt, hoe zwakker hij wordt. Dat betekent een goede kans op een beweging omhoog.

Mochten we er weer niet door heen komen dan zal de koers dalen naar het orderblock van $9.700 – $9.900. De eerste support daar onder ligt rond $9.000 – $9.200.

Bitcoin grafiek op het 4 uur timeframe

Bitcoin (BTC) Analyse: Prijs rond $10.435, breken we de downtrend?

Wat gaat de prijs van bitcoin doen?

Ik denk dat we komende week eerst wat zijwaartse bewegingen gaan zien maar dat we uiteindelijk de downtrend van eind juni nu wel eens een keer gaan breken. Hiervoor moet de koers boven de $10.180 blijven.

Sluit er een dag candle onder dat niveau? Dan verwacht ik een daling. Maar vooralsnog ben ik bullish en hoop ik volgende week te kunnen meedelen dat we boven de $11.000. Maar we weten allemaal dat crypto onvoorspelbaar is, daarom moet je ook dagelijks inspelen op de koers op lagere timeframes.

Wil je vaker een analyse van mij voorbij zien komen kom dan de CryptoNL TA chat vergezellen!
Kom ook eens een kijkje nemen op My Cryptoradar, de website van ons nieuw te lanceren product. De verwachting is om eind deze maand de bèta versie online te hebben.

Analyse door Coingratz.

Lees meer over:

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...