Bitcoin (BTC) Analyse: Prijsdoel van $13.000. Gaan we dat halen?

Door John van Meer (De Bitcoin Consultant) – De traditionele markten storten in en de bitcoin koers blijft stijgen. Daar zijn een aantal mogelijke redenen voor. Het doel van de Adam and Eve patroon is $13.000 Kunnen we daar komen?

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin koers wekelijkse grafiek

Op de wekelijkse grafiek (figuur 1) is te zien dat de koers super bullish is! De candlestick van vorige week was een bullish engulfing candlestick en ook deze week is er al een enorme groene candlestick te zien. FOMO is merkbaar aanwezig in de cryptospace. De koers is al door de resistance lijn gegaan het zou heel erg bullish zijn als die daar boven sluit. Het enige zorgelijke vind ik het volume. Die is relatief laag, maar deze week is pas net begonnen, dus dat kan nog flink stijgen.

De RSI loopt tegen overbought aan, maar in tijden van FOMO is het minder betrouwbaar en kan de koers er doorheen gaan.

Het prijsdoel dat ik nu voor ogen heb zien we op de dagelijkse grafiek en is het doel van de Adam and Eve patroon.

Figuur 1: Vorige week was een bullish engulfing candlestick en ook de candle van deze week is erg bullish. Het volume blijft nog achter wat een punt van zorg is.

Bitcoin (BTC) Analyse: Prijsdoel van $13.000. Gaan we dat halen?

Bitcoin prijs dagelijkse grafiek

Op de dagelijkse grafiek (figuur 2) zijn er drie belangrijke dingen te zien. Allereerst zien we de Adam and Eve patroon waarvoor ik nu ook de target (nr 1) op de grafiek heb uitgetekend met de rode lijnen. Daarvan is het target net onder de $13.000.

Ten tweede, de koers lijkt er op af te stevenen na een korte pauze bij de zwarte resistance lijn ( nr 2). En als derde punt (nr 3) is er een bullish kruising van de 12EMA (rode lijn) en 26EMA (blauwe lijn). De koers is nu al acht dagen flink aan het stijgen en de RSI is nog niet overbought, dus heeft nog ruimte om te stijgen.

Daarna moeten we toch weer kijken een gezonde pullback. Dat zal richting de 12EMA zijn, die nu rond de $10.800 zit, maar ook nog mee naar boven zal bewegen.

Figuur 2: Target van de Adam and Eve is $13.000. Verder is de koers door de resistance (2) gegaan en is er een bullish kruising van de 12EMA en 26EMA (3).

Bitcoin (BTC) Analyse: Prijsdoel van $13.000. Gaan we dat halen?

Bitcoin prijs 4 uur grafiek

Op de 4uur grafiek (figuur 3) blijft de koers in een trap omhoog gaan, waarbij telkens de 12EMA als support optreedt. De 4uur koers zal ook de eerste tekenen geven dat de pull back begint zodra de koers onder de 12EMA komt. Er zit goede support op $11.800 en $10.900-$11.000 en daarna $10.150.

De RSI is al overbought maar kan in FOMO tijden extreme waardes aannemen zoals te zien is links op de RSI balk

Figuur 3: De koers blijft de 12EMA als een trappetje volgen als support. RSI is overbought maar kan nog stijgen.

Bitcoin (BTC) Analyse: Prijsdoel van $13.000. Gaan we dat halen?

Wat gaat bitcoin doen?

De target van $13.000 van de Adam and Eve patroon is niet heel ver meer weg en een pullback na de stijging van de afgelopen acht dagen is nodig. De 12EMA is daarbij een logisch doel.

Nieuwe Trade cursus in ontwikkeling

Ik ben een online trading cursus aan het ontwikkelen voor absolute beginners. Ik denk dat de ervaren traders er ook nog wel wat van kunnen leren. Daarover later meer dus hou mijn Facebook /Twitter en/of website in de gaten voor het nieuws! Liever het seminar bijwonen? Hou dan mijn Meetup pagina in de gaten!

John van Meer

De Bitcoin Consultant, John van Meer, is al geruime tijd bezig om het grote publiek over cryptocurrency te onderwijzen door middel van webinars en seminars. Tevens is hij hét aanspreekpunt voor investeerders om alle ins en outs te weten te komen over crypto, zoals investeren in Altcoins, ICOs en succesvol (day)traden. Elke dinsdag is hij te vinden bij Blockdam waar hij samenwerkt met anderen aan een DAO en BlockDAM token

Lees meer over:
Bitcoin nieuws