Bitcoin (BTC) Analyse: Blijven we schommelen rond $9.200?

Wat gaat de prijs van Bitcoin (BTC) doen? We nemen een kijkje in de grafieken en bespreken de mogelijke scenario’s.

Maandgrafiek

Oktober zit er op, we behandelen naast de standaard grafieken ook de maandgrafiek van bitcoin. Het is belangrijk om verschillende timeframes in het oog te houden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De EMA’s (Exponential Moving Average) geven een bullsih trend weer. Dit kunnen we zien omdat de EMA 8 boven de EMA 21 staat en lichtjes naar boven staat. De licht blauwe markering is de plaatst waar de EMA 21 een maand eerder stond.

Bitcoin maandgrafiek

Bitcoin (BTC) Analyse: Blijven we schommelen rond $9.200?

De koers heeft afgelopen maand een retrace gehad naar fibonaci level 0.618. Dit level laat vaak een ommekeer van de trend zien, echter is dan natuurlijk geen garantie!

De candle close van afgelopen maand is ook positief, de sluiting van de candle is boven beide EMA’s. Momenteel bevinden we ons tegen de bovenste trendlijn van de bull flag. We gaan het zien wat deze maand ons brengt. Zolang we nog onder de rode streepjes lijn zitten, zitten we toch nog in een downtrend wat mij betreft.

Weekgrafiek

Wanneer we wat verder inzoomen en de weekgrafiek erbij pakken, dan zien we een mooie bullish candle ontstaan.

De maandelijkse EMA hebben we hier verplaatst naar waar die op dit moment staat. De RSI kan maar net boven de 50-lijn blijven en buigt af naar beneden onder de toegevoegde EMA.

Wanneer we door de 50-lijn gaan dan kunnen we een verdere daling verwachten. Het zal me dan ook niet verbazen als we de resterende 100 dollar van de CME gap gaan vullen. De koers op CME is afgelopen vrijdag rond $9230 gesloten, dit is vrij dichtbij de huidige koers.

Bitcoin weekgrafiek

Bitcoin (BTC) Analyse: Blijven we schommelen rond $9.200?

Daggrafiek

De daggrafiek laat een redelijk saaie week zien voor BTC. In het begin van de week zagen we een bearish retest. Het short timeframe (STF) orderblock werd in het begin van de week getest.

De EMA’s staan nog niet helemaal bullish omdat de EMA 21 nog onder de EMA 55 ligt.

De RSI buigt flink naar beneden en staat op het punt door de toegevoegde EMA te gaan richting de 50-lijn. De MACD zien we ook uitvlakken wat op zich nog niet direct zorgwekkend is.

Bitcoin daggrafiek

Bitcoin (BTC) Analyse: Blijven we schommelen rond $9.200?

4-uursgrafiek

Op de 4-uursgrafiek zien we eveneens een saaie week. Er vormde zich een falling wedge waarbij we minimale winsten hebben gepakt door de bearish retest op het orderblock.

De rest van de week is de koers tussen beide STF orderblocks blijven schommelen. We zouden kunnen zeggen dat we ons momenteel in een descending triangle begeven.

We zien dat de EMA 8 ook de EMA 21 bearish wil doorkruisen. Wanneer de EMA 55 niet meer als support dient zou de ascending triangle zichzelf kunnen uitspelen.

Bitcoin 4-uursgrafiek

Bitcoin (BTC) Analyse: Blijven we schommelen rond $9.200?

Wat gaat de prijs van bitcoin doen?

Er zijn een aantal scenario’s waar je rekening mee kunt houden. Hieronder staan ze kort op een rijtje:

Bullish scenario: We bouncen op het orderblock rond $9.010 – $9.050 en gaan dan het orderblock erboven doorbreken en testen. Dit zal niet zonder slag of stoot gaan. Waarschijnlijk zal eerst de trendlijn van de descending triangle getest worden alvorens we het orderblock gaan proberen te breken.

Bearish scenario: De EMA 55 en orderblock houden de koers niet tegen en gaan de resterende 100 dollar van de CME gap opvullen. Hieronder ligt weer een stevige support zone die ons dan hopelijk het zetje omhoog gaat geven.

Op BTC heb ik momenteel een stoploss staan op $9.003 dit is net onder de EMA 55 en het orderblock. Wanneer we hier doorheen zakken is het de bedoeling om rond $8.830 weer geladderd naar beneden in te kopen.

Deze analyse is geschreven door Coingrats. Wil je vaker analyses van hem lezen? Kom dan eens langs op Telegram. Wil je met ons mee traden dan is onze crypto scanner een ideale tool om je te voorzien van mooie kansen. Bezoek de website van MyCryptoradar.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...