Bitcoin analyse: Zet BTC door na de vorige grote stijgingen?

831 totale weergaven

De bitcoin (BTC) prijs is weer wat tot rust gekomen na de grote stijgingen van de afgelopen tijd. Wat vertellen de grafieken over de mogelijke scenario’s?

Wekelijkse grafiek

Dit weekend hebben we een prachtige stijging gezien van bitcoin. De prijs schoot ruim $3200 dollar omhoog, en leverde daarna weer wat in. De prijs van een BTC staat op dit moment rond de $9.400. En wellicht maken we ons op voor een nieuwe stijging.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Wat we zien in de onderstaande grafiek is een nagenoeg rechte lijn richting de 618 lijn zijn. Voor een serieuze poging om nog meer bullish te worden kijken we naar het $10.400 level.

Bitcoin analyse: Zet BTC door na de vorige grote stijgingen?

Als we dan goed doorbreken en support gaan vinden, dan kunnen we wel eens richting andere bedragen gaan, die ver boven de $10.000 liggen. Ook zien we dat het volume tijdens de bewuste stijging bijna $45 miljard was.

Ter vergelijking: we zitten nu met $32 miljard volgens CoinMarketCap al hoog.

Het is afwachten wat de weerstand rond het niveau van $9.800 gaat doen. De koers kwam hier namelijk eerder niet doorheen.

Bitcoin dagelijkse

Als we naar de daily chart kijken zien we dat bitcoin hele goede stappen heeft gezet om straks weer boven de $10.000 te gaan traden. We zien dat we boven de trend resistance zijn gekomen.

Dit is een interessante ontwikkeling. Ik verwacht dat als we boven deze trendresistance gaan sluiten, dat we een R/S flip gaan zien voor bitcoin.

Bitcoin analyse: Zet BTC door na de vorige grote stijgingen?

Dit betekent dat de trend resistance, trendsupport gaat worden. Als we het volume bekijken, zit dit volume op dezelfde hoogte als dat van mei dit jaar. Dit was ook toen een voorbode voor een grote stijging.

China is inmiddels wakker, vraag is of andere landen dit ook zijn? Het wordt echt interessant bij $10.600 op de daily chart.

Bitcoin 4 uur

Wat mij op de 4 hour chart een beetje zorgen baart is de vorming van een rising wedge (zie chart). Dit patroon zou weleens roet in het eten kunnen gaan gooien voor bitcoin. Daarnaast is er ook nog niet echt follow-up volume.

Ik hoop dat we nog een flinke volume boost gaan zien voor bitcoin. Gaan we de rising wedge uitspelen, kunnen we zomaar terug keren naar $8.900. Daar doorheen breken betekent wellicht een heel nieuw bullish programma voor bitcoin.

We staan nog maar aan het begin van de week maar dit belooft nu al een mooie week te gaan worden met veel volatiliteit.

Bitcoin analyse: Zet BTC door na de vorige grote stijgingen?

Wat gaat bitcoin doen?

Bitcoin heeft dit weekend een hele mooi week gehad. Mijn verwachting is dat we deze positiviteit blijven houden. Een kleine kanttekeing: houd de vormende rising wedge in de gaten.

Er zit meer volume in dan vorige weken, en daarnaast net zoveel volume als de stijging dit jaar in mei. Het is hopen op een follow up van het volume en bijbehorende prijsactie.

Altcoinbase

3x per week een Youtube update zien voor bitcoin: https://www.youtube.com/altcoinbase/

Altcoinbase bestaat uit Stef, Mike, Jaap en Eef en samen met de snel groeiende community, zijn zij hét all-round trading platform van Nederland. Altcoinbase levert nagenoeg alle facetten van cryptocurrency onder één dak!

Of het nu gaat om (online en live) trading cursussen voor beginners en gevorderden, mining, crypto factchecken of hulp bij het opzetten van masternodes, alles kan en gebeurd bij Altcoinbase. Maar de core business is en blijft traden en dan met name van Bitcoins en Altcoins en leverage trading op Bitmex.