Bitcoin (BTC) Analyse: koers zakt terug met matig volume, ommekeer in zicht?

De cryptomarkt is rustig maar daardoor onrustig. Volume op zowel Bitcoin als de grotere altcoins blijft matig en veroorzaakt daarmee vele onstuimige bewegingen. Zijn de grote jongens op vakantie? Daar lijkt het wel op.

Daardoor zie je veel gekke bewegingen op de markt. Waaronder bots welke tegen elkaar verkopen en kopen waardoor vele wicks ontstaan. Uitbraken welke uiteindelijk niet resulteren in een uitbraak en terugvallen naar de huidige range.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Inmiddels is Bitcoin weer door de $10.000 gevallen en ligt deze rond de support van $9.400. Wederom maakt de koers hiermee een lower high wat de down trend sinds de piek in juni door zet. De grote vraag die hierbij rust, is welke kant de grote jongens gaan kiezen.

Bitcoin analyse

Zoals gezegd maakt Bitcoin met de huidige beweging weer een nieuwe lagere high op de daily chart. En hiermee is de trend vanaf 26 juni, toen de 14k bijna werd aangeraakt, naar beneden. Gekeken naar de chart ligt de huidige prijs met $9.400 weer op het belangrijke support level en lijkt daarmee behoorlijk sterk.

Ondanks dat de chart er bearish uitziet door deze doorzetting van downtrend geven momentum indicators een positiever signaal. De Stochastic zit weer in de oversold regionen en kan daarmee een toekomstige ommekeer aangeven. De huidige support zone kan dus sterk genoeg zijn om te houden.

Mocht dit gaan lukken dan is de huidige range kleiner en de kans groter dat de downtrend wordt gebroken naar boven. Maar uiteraard kan dit ook de andere kant op gebeuren.

Koersverloop bitcoin

Bitcoin (BTC) Analyse: koers zakt terug met matig volume, ommekeer in zicht?

Het is daardoor mede dankzij veel neppe uitbraken extra oppassen geblazen. De kans is groot dat wanneer een uitbraak in stand wordt gezet, deze nep is of juist nep lijkt te zijn. Een wick naar beneden is daardoor niet uitzonderlijk alvorens de trend omhoog breekt.

Ondanks dat de range kleiner wordt, kan het zijn dat het een rustige periode gaat worden met kleine rustige bewegingen. En hierdoor nog minder volume. Wat je vaker ziet in een ranging markt. En dat is een belangrijk gegeven. Market makers en whales houden niet van ranging markets.

Het is te gevaarlijk en kan voor veel geldverlies zorgen. Wat dus hoogstwaarschijnlijk de reden is dat de markt zo rustig is nu (en aan het rangen is).

Altcoins staan tevens stil

Naast dat Bitcoin binnen een kleine range lijkt te bewegen zien we dat altcoins na het maken van een lokale bottom ook weinig aan het doen zijn. En tevens binnen de downtrend aan het bewegen zijn. Dit maakt het zicht op een doorbraak op altcoins kleiner.

De Stochastic laat zien dat een neerwaardse beweging waarschijnlijker zal zijn dan de weg omhoog. De downtrend lijkt daarmee dus niet zo snel te worden gebroken. Dit correleert met de analyse van Bitcoin, welke waarschijnlijk een beweging omhoog kan zien, waardoor alts dus wederom een klap kunnen krijgen en door kunnen zakken.

Een voorbeeld van een downtrend bij een andere coin dan bitcoin is die van ether. Er gloort nog weinig hoop aan de horizon voor de altcoinmarkt. Maar wie weet keert het tij ooit nog.

Ethereum koers

Bitcoin (BTC) Analyse: koers zakt terug met matig volume, ommekeer in zicht?
Lees meer over:
Bitcoin nieuws

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

NFT Nieuws
Explosieve Groei: NFT Markt Doorbreekt $400 Miljoen in Één Week

Recente gegevens van Cryptoslam.io laten zien dat de markt voor niet vervangbare tokens (NFT's) aanzienlijk...

Ethereum koers Nieuws
Waarom Analisten Lichte Terugval van Ethereum Verwachten Voordat Het de $4000 Raakt

De cryptomarkt begon maart met meer schommelingen, vooral omdat de prijsstijging van bitcoin stopte rond...

Nieuws
DOGE, BONK & PEPE Pumpen, Beste Crypto Meme Voor Maart?

De goede prestaties van verschillende cryptomunten hebben gezorgd voor veel enthousiasme voor de aankomende maand....

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: PlanB praat over FOMO-golf

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

bitcoin etf Bitcoin
BlackRock en Fidelity’s Bitcoin ETF’s Verbrijzelen Records met $3 Miljard Binnen 17 Dagen

De lancering van de spot bitcoin exchange-traded funds (ETF's) van BlackRock en Fidelity, respectievelijk IBIT...

Lees meer