Bitcoin (BTC) boven $8.100, al 10 jaar anarchie op het succesvolle netwerk

Bitcoin (BTC) staat op het moment van schrijven op een prijs van $8.113. Dat is bijna 1% hoger dan gisteren op hetzelfde moment.

Benieuwd naar de mogelijke scenario’s voor de koers van bitcoin? Lees onze meest recente technische analyse.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin en anarchie

Bitcoin is ook op het gebied van opslag een stuk handiger dan goud. Je kunt het overal naar toe sturen en met slechts enkele woorden (je private keys, red.) kun je jouw vermogen beschermen.

De veiligheid van jouw bitcoin en de waarde daarvan worden op het netwerk geregeld. Tien duizenden nodes, recordhoeveelheden aan computerkracht, ontwikkelaars en andere betrokkenen houden het netwerk sterk en veilig. En dat allemaal in pure anarchie, niemand kan de ander verplichten bepaalde regels te volgen.

Het netwerk

Netwerk bewijst al 10 jaar een veilige keuze te zijn. Heb je eenmaal je bitcoin? Dan is er niemand op het netwerk die daar iets aan kan veranderen.

Ruim 600.000 blocks, 465 miljoen transacties en meer dan 18 miljoen gedolven bitcoin later is het netwerk robuuster dan ooit. Met een uptime van 99.98% sinds de start van het netwerk doet de grootste en eerste cryptomunt het prima.

Waar gewerkt wordt, worden fouten gemaakt. Daarom is het van belang om bitcoin zo open en eerlijk mogelijk verder uit te bouwen. In augustus 2010 werd een block gemined met een transactie die 184 miljard BTC creëerde. Er vond toen een fork plaats om dit terug te draaien. Meer problemen kun je hier vinden: Common Vulnerabilities and Exposures.

Kijkend naar de huidige staat van bitcoin zou je kunnen stellen dat het netwerk nu waardevoller is dan toen er in 2017 en het begin van 2018 prijsrecords werden gebroken. Wat dat betekent voor de markt? Dat gaan we meemaken met zijn allen.

Achteraf is het mooi wonen

De markt van bitcoin is de afgelopen 9 jaar van een waarde van $0 gegroeid naar een waarde van honderden miljarden dollars. Het is natuurlijk afwachten of en hoe bitcoin uiteindelijk massaal gebruikt gaat worden. Maar het netwerk groeit gestaag en het ecosysteem er omheen krijgt ook langzaam steeds meer opties en keuzes.

Goud is van oudsher een van de veiligste oppotmiddelen, maar qua winsten voor investeerders mag het nog niet eens in de schaduw staan van BTC de afgelopen jaren.

Wat denk jij, gaat bitcoin goud voorbij als hét oppotmiddel? Of blijft goud voorlopig een plek houden in het portfolio van beleggers? Laat weten wat je denkt in onze Telegramgroep.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...