Paul Tudor Jones vergelijkt Bitcoin (BTC) met Apple aandeel in 1980

De Bitcoin prijs is deze week door de $13.000 gegaan, maar we zitten pas in de “eerste inning”. Dat zegt Paul Tudor Jones in een interview met nieuwszender CNBC.

“Bitcoin instrument tégen inflatie”

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]“Bitcoin trekt een groot scala aan superslimme mensen aan die erin geloven. In Bitcoin investeren is als investeren in de vroege dagen van Apple onder Steve Jobs of Google”.[/penci_blockquote]

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De invloedrijke Wall Street investeerder werd geïnterviewd door de charmante Meltem Demirors, oprichtster van bitcoin – en cryptofonds Coin Shares.

Jones haalde eerder dit jaar het nieuws door 1 procent van zijn vermogen in Bitcoin futures te steken. In een onderzoeksrapport richting zijn klanten brak hij een lans voor deze ontbolsterende assetklasse.

Toen zei hij:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”Ik zie dat Bitcoin enorm veel potentieel heeft want we leven in zeer onorthodoxe economische tijden. Bitcoin herinnert me aan de tijd dat ik in 1976 goud ging kopen.”[/penci_blockquote]

Nu zegt hij ook:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”Bitcoin is het beste instrument om je te wapenen tégen inflatie. Dat de nieuwe voorraad elke vier jaar halveert, spreekt alleen maar in het voordeel van Bitcoin.”[/penci_blockquote]

Dit jaar heeft er een halvening plaatsgevonden. Miners ontvangen nu 6,25 Bitcoin per gevonden (nieuw) block op de Bitcoin blockchain.

Apple en Google

Kortom, PTJ denkt dat we er vroeg bij zijn, want het is inmiddels bijna veertig (!) jaar geleden dat Apple naar de beurs ging, op 12 december 1980 om precies te zijn. Een gesplitst aandeel kostte slechts 10 dollarcent.

Op het hoogtepunt kostte een Apple aandeel 134 dollar, begin september.

In augustus 2004 is Google naar de beurs gegaan tegen een prijs van 85 dollar per stuk. Inmiddels is één aandeel meer dan $1.600 waard.

“Bitcoin ja, goud nee”

Twitteraar Hasu, binnen de Bitcoin community een bekende onderzoeker van het Bitcoin ecosysteem, duidt de woorden van Jones.

Ook Marty Bent, bekend van de Tales from the Crypt, besteedt in zijn dagelijkse nieuwsbrief aandacht aan het interview van Jones bij CNBC.

Hij zegt onder meer:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”Bitcoin is de enige troef die we hebben als mensheid. Iedere andere asset, ook goud, is een call-optie op het uiteenvallen van het huidige systeem. Sommigen beweren dat goud wél toekomst biedt door terug te keren naar de goud standaard.

Maar de afgelopen eeuw is duidelijk geworden dat dat geen haalbare optie is. Dat komt door de fysieke aard van goudwinning en het centrale beheer ervan.”[/penci_blockquote]

De prijs in euro:

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...