LocalBitcoins verbreekt nieuw BTC weekrecord in Argentinië

Het handelsvolume voor bitcoin (BTC) heeft in Argentinië opnieuw een record gebroken. Ondanks het verbod op BTC-aankopen met een creditcard groeit de interesse gestaag.

Het is onrustig in Argentinië en dat komt mede door de slechte financiële situatie. Het land staat op de rand van een faillissement en dat gaat gepaard met hoge inflatie op de lokale munt. De Argentijnse peso wordt in rap tempo minder waard.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Er werd in oktober dit jaar gekozen voor een nieuwe president: Alberto Ángel Fernández. Tot op heden wordt het er niet rustiger op: Fernández ligt namelijk op ramkoers met Het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Als het aan de nieuw gekozen politiek leider ligt dan wordt de betrokkenheid van het IMF in het land sterk verminderd.

Cijfers van Coin.Dance

LocalBitcoins verbreekt nieuw BTC weekrecord in Argentinië

Handelsvolume

Ondanks de onrust stroomt er via Argentinië steeds meer geld in bitcoin. Volgens data van Coin.Dance is LocalBitcoins populairder dan ooit in het land. In de eerste week van december werd voor 22 miljoen Argentijnse pesos aan BTC verhandeld op het platform.

Dat bedrag is omgerekend ‘slechts’ zo’n 332.000 euro, maar in een land dat diep in een financiële crisis zit is dat een behoorlijk bedrag.

Bij LocalBitcoins kun je, net als bij bijvoorbeeld Marktplaats, onderling handelen.

Soms zorgt de interesse ook voor een tekort aan BTC op de lokale markten. Daardoor schiet de prijs zo nu en dan een stuk hoger dan het wereldwijde gemiddelde. In september van dit jaar lag de prijs in Argentinië plots $2.500 hoger dan op de rest van de wereld.

Groei

In de grafiek eerder in het artikel is een duidelijke groei te zien. Dit lijkt op dit moment geen incident, maar een constante toestroom van nieuw geld dat interesse heeft in bitcoin. In november werd het handelsrecord in één week ook al gebroken: toen ging het om 20 miljoen pesos aan volume.

Het is niet zo dat Argentijnen nu allemaal massaal aan bitcoin beginnen, maar er lijkt steeds meer interesse te komen in de decentrale munt.

Lees meer over:
ArgentiniëBitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...