Bitcoin (BTC) bedrijven BitPay en Paxos willen banklicentie in VS

Bitcoin bedrijven BitPay en Paxos hebben een aanvraag ingediend voor een banklicentie op de Amerikaanse markt.

De aanvragen zijn ingediend bij de Office of the Comptroller of the Currency (OCC), toezichthouder op het bankwezen in Amerika en onderdeel van het ministerie van Financiën.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Beide bedrijven willen bancaire diensten zoals betalen, sparen en beleggen aan hun bestaande klantenbestand gaan aanbieden. Cryptocurrency’s maken daar een onlosmakelijk onderdeel van uit.

Paxos

Paxos doet goede zaken als leverancier van PayPal. De betaalgigant koopt namelijk via de exchange ItBit van Paxos hun bitcoin in. Dat is een beurs speciaal ingericht voor grotere partijen zoals institutionele beleggers en andere brokers die voor vermogende individuen handelen.

Bij een groen licht zou Paxos de eerste partij zijn die ook op federaal niveau een licentie heeft, zo legt chief compliance officer Dan Burstein het in de bedrijfsblog uit.

Momenteel is de onderneming uit New York al gereguleerd bij New York State Department of Financial Services (NYDFS) als een trust.

BitPay

BitPay is één van de grootste betaalverwerkers in de Bitcoin industrie voor winkels en webshops. Ze zorgen ervoor dat klanten met Bitcoin of andere cryptovaluta kunnen afrekenen.

Maar ze wisselen deze cryptocurrency’s voor de winkelier of webshophouder om in fiat valuta zoals de euro en dollar.

Zij zijn van plan om een nationale bank te lanceren in de Amerikaanse staat Georgia. Ze hebben daarvoor ook een aanvraag ingediend bij marktwaakhond OCC.

Het zijn niet de eerste Bitcoin bedrijven die een banklicentie bezitten. Zo heeft Kraken uit San Francisco een banklicentie in de staat Wyoming. Daar huist ook Avanti Financial, die in oktober een licentie ontving om bancaire diensten aan te bieden.

Trendbreuk

Een van de trends van 2020 is dat bestaande financiële instellingen de Bitcoin industrie ontdekken. We zetten een paar recente nieuwtjes op een rijtje:

De prijs in euro:

Lees meer over:
BitPaylicentie

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...