Bakkt krijgt goedkeuring: Bitcoin (BTC) beheer voor alle bedrijven nu live

980 totale weergaven

Bakkt heeft toestemming van de Amerikaanse regelgevers om hun bitcoindiensten verder uit te breiden. Elk bedrijf kan nu bij Bakkt aankloppen voor hun bitcoin custody diensten. Eerder was deze optie er alleen voor future handelaren.

Vorige week brak Bakkt overigens een eigen record: het handelsvolume op hun derivatenmarkt steeg boven de $15 miljoen uit. Maar met Intercontinental Exchange (ICE) aan het hoofd wil het bedrijf veel meer dan alleen een handelsbeurs zijn.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bakkt custody

In een blogpost licht Bakkt hun services verder toe. Met de Bakkt custody diensten bieden zij instanties de mogelijkheid om bitcoin te kopen, maar ze hoeven het zelf niet in beheer te nemen.

Het druist volledig in tegen waar bitcoin voor staat, maar het kan een uitkomst zijn voor logge investeringsfondsen of grote institutionele beleggers. Zij noemen het zelf een belangrijke schakel in het ecosysteem van bitcoin. En dan vooral om grote instanties er bij te betrekken.

Bakkt: ”Het veilig opslaan van bitcoin vergt een speciale aanpak. Instituten en beleggers hebben meer nodig dan alleen goede technologie. Ze hebben bewezen infrastructuur nodig en onafhankelijk toezicht.”

Ambities van Bakkt

ICE is het moederbedrijf van Bakkt en is verantwoordelijk voor 12 andere gereguleerde beurzen. Ze zijn een grote speler in deze wereld en zijn dus niet tevreden met alleen bitcoin derivaten en een omzet van $15 miljoen.

Mike Novogratz is een ex-hedge fund manager en becommentarieert de wereld van bitcoin regelmatig. In een recent interview geeft hij aan dat Bakkt een big deal is: ”Ze hebben de custody mogelijkheden online. Beheer op wereldniveau, dat zorgt ervoor dat mensen er meer aan wennen.”

Lees meer over:
BakktBitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...