Amerikaans stel moet $1,1 miljoen aan Bitcoin liquideren om belastingschuld te voldoen

Amerikaans stel moet $1,1 miljoen aan Bitcoin liquideren om belastingschuld te voldoen

Een Amerikaans stel uit Maryland moet een deel van hun bitcoin en andere altcoins verkopen om hun belastingschuld te voldoen. Dat zegt de federale belastingrechtbank in een zaak van $1,1 miljoen belastingschuld.

Verkopen

Alexander en Laura Strashny hebben nu belastingen voor 2017 nog niet betaald. Zij moeten daarom nu $1,1 miljoen alsnog betalen, dat bedrag bestaat uit de openstaande schulden en boetes.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het stel vroeg in 2018 toestemming om een betalingsregeling, maar dat lijkt niet te lukken. In de aanvraag staat onder andere dat zij gezamenlijk meer dan $200.000 per jaar verdienen en maandelijks voor $19.000 bitcoin verkopen voor dollars.

Verzoek afgewezen

Mede door hun fortuin van $7 miljoen in bitcoin en altcoins weigert de Amerikaanse belastingdienst het verzoek in te willigen. Het stel moet een deel van hun fortuin verkopen om de schulden af te lossen.

Een belastingdienst is niet in staat om bitcoin die je in eigen beheer hebt af te pakken. Maar in de 'echte' wereld kan er natuurlijk wel druk worden uitgeoefend. De Amerikaanse rechtbank is van mening dat het stel in staat is hun schulden af te betalen zonder een betalingsregeling.

Belastingdiensten over de hele wereld zijn op hun eigen manier bezig om het bezit van bitcoin en erin beleggen in hun beleid te verwerken. In dit geval kun je de voorzichtige conclusie trekken dat je in Amerika dus je (bekende) bitcoin moet liquideren als je daarmee je belastingschuld kunt afbetalen.

Andere opmerkelijke nieuwtjes over de belastingdienst in de VS en bitcoin:

Lees meer over:
Bitcoin BTC

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties