Drugsdealer met techniek voor 'beste Bitcoin miner' mogelijk 25 jaar de cel in

Drugsdealer met techniek voor 'beste Bitcoin miner' mogelijk 25 jaar de cel in

Een opgepakte drugsdealer met een achtergrond in encryptie was bezig met het bouwen van 'de beste bitcoin miners op de markt.' Paul Calder Le Roux wist ondanks een laatste brief aan de rechter niet te ontkomen aan een celstraf.

Le Roux wordt in sommige verhalen als een van de mensen achter Satoshi Nakamoto neergezet. Journalist Evan Ratliff publiceerde een artikel waarin deze mogelijkheid uiteen werd gezet: ''Le Roux heeft de technische skills om bitcoin te maken.''

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ratliff bendarukt echter dat er meer programmeurs zijn waar je dat van kunt zeggen. Ook heeft de coder zelf nooit deze titel geclaimd. Logisch ook, want Satoshi heeft niet voor niets zijn sporen zo goed uitgewist.

Paul Le Roux, beroepscrimineel

De plannen van Le Roux kunnen voorlopig de koelkast in. Le Roux werd in 2012 opgepakt voor het handelen in drugs en bekende twee jaar later. Sindsdien zit hij gevangen.

Naar verluidt is hij afgelopen vrijdag veroordeeld tot een gevangenisstraf van 25 jaar. Hij kan nog in beroep gaan tegen de uitspraak.

Als Le Roux onder zijn straf in Amerika uitkomt wordt hij uitgeleverd aan de Filipijnen, daar staat nog een zaak open waar hij wordt beschuldigd van een moord. Mocht hij op wonderbaarlijke wijze vrij uit beide zaken komen dan wil hij zijn plannen voortzetten.

Bitcoin (BTC) miner

In de brief naar de rechter schreef Le Roux over zijn achtergrond en beweegredenen: ''Ik ben van een plan een bedrijf te starten om bitcoin miners te verkopen en te hosten.'' Daarnaast legt de programmeur ook bitcoin uit, onder andere het minen van bitcoin komt voorbij.

Le Roux: ''Ik heb een zelf gemaakte ASIC-chip die speciaal geoptimaliseerd is voor de onderliggende computercode of het algoritme genaamd SHA.'' Hij zegt dat hij deze skills heeft opgepikt toen hij in dienst was van de Britse Government Communications Headquarters als programmeur.

Met deze chips kan hij betere miners in elkaar zetten die naar eigen zeggen veel beter zijn dan de huidige hardware op de markt. Le Roux belooft plechtig: ''Ik wil mijn kennis en skills inzetten voor betere en legale dingen.'' Hij hoopt dus op clementie van de rechter.

Achter de tralies

Wellicht kan Le Roux zijn nieuwe chips alsnog met de wereld delen. Maar het is de vraag of hij daar zin in heeft als hij voor tientallen jaren achter de tralies gaat. Daarnaast moeten we in de praktijk nog maar afwachten of zijn nieuwe technieken echt zo goed zijn als hij zelf zegt.

Lees meer over:
Bitcoin misdaad Satoshi

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties