Bitcoin beurs Binance doneert $1,5 miljoen voor hulpverlening Coronavirus

995 totale weergaven

Cryptobeurs Binance komt de slachtoffers van het Coronavirus tegemoet met een donatie. Changpeng Zhao maakte bekend dat het bedrijf zo’n $1,5 miljoen overmaakt om de hulpverlening te helpen.

Coronavirus in China

De Chinese autoriteiten hebben de miljoenenstad Wuhan ‘op slot gezet’ om de impact van Coronavirus te beperken. Volgens rapporten van de New York Times zijn tot nu toe meer dan 80 mensen gestorven als gevolg van dit mysterieuze virus.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Volgens de laatste getallen is het virus bij 2744 mensen gediagnosticeerd. De Verenigde Staten en Frankrijk hebben aangekondigd dat ze staatsburgers uit Wuhan gaan evacueren.

Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken wil niet zeggen of het ook plannen daartoe heeft. Waarschijnlijk komt het RIVM vandaag met een advies over mogelijke gezondheidsmaatregelen.

Vanuit verschillende kanten van de wereld wordt hulp aangeboden. Ook vanuit de cryptospace is er een flinke donatie gedaan. De CEO van een van de meest toonaangevende cryptobeurzen Binance tweette hier gisteren over.

Changpeng Zhao heeft toegezegd dat Binance 10 miljoen RMB ($1,5 miljoen) gaat doneren om de slachtoffers van Coronavirus te helpen.

Hij voegde eraan toe dat het in het geval voor Wuhan niet realistisch is om deze donatie in cryptovaluta te sturen. Hij schreef ook dat ze hulp nodig hebben om de logistiek op orde te brengen.

Donaties Bitcoin beurs Binance

Even later tweete ‘CZ’ dat hij de belofte uit de tweet is nagekomen. Zijn medewerkers hebben ‘het bevel’ van de frontman opgevolgd en het geld is overgemaakt.

Eerder dit jaar doneerde Binance ook al $1 miljoen om de verwoestende Australische bosbranden te bestrijden. Destijds gebeurde het wel met cryptovaluta: de BNB token.

Bij de bosbranden zijn meer dan een half miljard dieren omgekomen. Nu kan de beurs steun dichter bij haar roots aanbieden. Aanvankelijk was de exchange gevestigd in China, maar het verhuisde een aantal jaar geleden naar Malta.

Kom ook eens langs in ons Telegram kanaal en praat mee over al het Bitcoin nieuws.

Lees meer over:
BinanceBitcoin nieuws