Onderzoek: “98% van alle Bitcoin in bezit staat nu op winst”

Maar liefst 98% van alle Bitcoin (BTC) staat op winst, vanwege de recente rally van de koers. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van Glassnode.

Bitcoin UTXO’s

De marktonderzoeker uit Berlijn heeft gekeken naar Bitcoin transacties die verder nog niet zijn uitgegeven. Daar is een technische term voor: Unspend Transaction Output (UTXO).

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Een UTXO is een beetje BTC, waarvan jij kunt aantonen dat het van jou is, want je hebt de private key in handen. Feitelijk is het een transactie die nog niet verder is uitgegeven en daarom nog in beheer van de ontvanger.

Die ontvanger heeft namelijk het recht om zijn Bitcoin te versturen, en dat is vastgelegd in de blockchain.

Stel je doneert van 1 Bitcoin de helft aan iemand anders. Dan ontvangt degene 0.5 Bitcoin als onuitgegeven transactie. De 0.5 BTC die overblijft in onze wallet is weer een andere onuitgegeven transactie. Enzovoorts.

Volgens Glassnode is het hoge percentage historisch, want de laatste keer dat dit voorkwam was eind 2017. Zoals bekend schoot de prijs naar $20.000.

Het is een historische week, want de prijs staat op een recordhoogte dit jaar. Vorig jaar wist de prijs door te stoten naar $13.880, waar nu behoorlijk wat weerstand ligt. Bekijk de analyse van John van Meer voor de laatste inzichten.

De prijs in euro:

Lees meer over:
adressenBitcoin nieuwsBTC

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...