Bitcoin (BTC) genoemd in finance dramaserie Billions

Bitcoin (BTC) is nog niet zo'n populair onderwerp als in de piek in 2017. Toen de prijs nieuwe hoogtes bereikte ($20.000 op sommige beurzen) zochten miljoenen mensen naar meer informatie over bitcoin.

Maar dat betekent niet dat bitcoin geen onderwerp meer is in bijvoorbeeld films en series.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Billions

De financiële drama serie Billions start hun vijfde seizoen met bitcoin. Een Amerikaanse landsadvocaat gaat in op het concept van bitcoin mining en de waarde van BTC.

Hij gelooft niet in het concept en gaat daarover tekeer tegen de verdachten voor zich.

Meer weten over de waarde achter bitcoin en miners? Lees dan : Proof of Work:, het consensus mechanisme van Bitcoin (BTC).

Bitcoin in andere shows

Er zijn andere voorbeelden van bitcoin in films en series. In het tweede seizoen van sci-fi serie Altered Carbon worden cryptovaluta gebruikt om te betalen. De futuristische samenleving gebruikt Bitcoin. Litecoin, Ethereum, Decred, Monero en Zcash.

De schrijvers hebben vertrouwen in bitcoin: simpele spullen in de supermarkt kosten zo'n 0,879 BTC.

The Bitcoin Entanglement

Ook in The Big Bang Theory is bitcoin al voorbijgekomen. Het kan ook niet anders, want de Amerikaanse sitcom behandelde zo'n beetje alle tech/nerd onderwerpen die je kunt bedenken.

In aflevering 9 van seizoen 11 komen de hoofdrolspelers erachter dat de bitcoin koers naar $5.000 is gestegen. En vanaf dat moment zit er nog maar één ding op: de oude laptop vinden waar zij hun bitcoin mee hebben gemijnd.

Op zoek naar nog meer bitcoin in TV series? Hieronder een greep uit het aanbod.

En om af te sluiten wat bitcoin muziek. Een kleine waarschuwing vooraf: het zijn niet de beste muziekvideo's die je ooit hebt bekeken.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...