Bitcoin beurs Binance weer online na ‘ongepland onderhoud’

Update: Binance ondervond technische problemen en daardoor was het bitcoin platform tijdelijk niet te gebruiken. Het onderhoud was onaangekondigd.

De cryptobeurs heeft tijdelijk het platform op slot gegooid. Functies zoals stortingen, opnames, spot trading en margin trading werden tijdelijk uitgeschakeld,

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Inmiddels is volgens CEO Changpeng Zhao alles weer up and running.

Originele bericht: De bitcoin (BTC) prijs is in 2020 flink gestegen en dat zorgt voor extra aandacht en nieuwe interesse. Een van de grootste cryptobeurzen, Binance, kon de vraag nauwelijks aan.

Zhao laat in een blogpost weten dat de beurs te maken had met ‘een aantal performance issues’. De interesse komt niet uit de lucht vallen, BTC zit momenteel rond een prijs van $10.000. Dat is het hoogste sinds september vorig jaar.

Binance

Binance, en vermoedelijk andere beurzen, draaien momenteel overuren om aan de vraag van klanten te voldoen. De interesse in bitcoin handel neemt weer toe, een goede test om te kijken hoe de infrastructuur van beurzen ervoor staat.

Afgelopen weekend tikte Binance $50 miljard dagelijks handelsvolume aan volgens CoinMarketCap. Op een gemiddelde dag lag het volume eerder rond de helft.

Niet te voorkomen

Volgens Zhao is de beurs veelvuldig getest om dit soort periodes ook aan te kunnen. Maar de influx van nieuwe leden en meer interesse van al bestaande klanten deed de beurs toch even flink zweten.

Zhao: ”We dachten dat we nog 10-100 keer ruimte hadden, maar dat blijkt maar 3-5 keer te zijn”. Een verkeerde inschatting en een goede les.

Want dit is slechte PR. Nieuwe potentiële klanten gaan mogelijk ergens anders kijken. En er is niets zo vervelend als willen handelen maar dat niet kunnen wegens een technisch probleem.

Problemen

Gebruikers van Binance kwamen tijdens afgelopen weekend een aantal problemen tegen. Na een error stop je als gebruiker niet meteen met proberen, wat er voor zorgt dat het systeem nog meer wordt belast.

Als klap op de vuurpijl zagen sommige gebruikers niet meer hun juiste balans. Handelaren melden zelfs dat hun gehele portfolio leeg was. Ook werden bepaalde aan- of verkopen niet goed weergegeven.

Niet de eerste keer

Dit is niet de eerste (en waarschijnlijk niet de laatste) keer dat een cryptobeurs bezwijkt onder de interesse in hun platform.

In 2017 en begin 2018 was er zelfs een periode dat veel cryptobeurzen geen nieuwe klanten meer aan wilde nemen. Niet omdat ze geen extra geld wilde verdienen, maar omdat de platformen (nog) niet bestand waren tegen het handelsvolume.

Lees meer over:
Binance

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...