Bitmain stopt na drie jaar met financiële steun Bitcoin ontwikkelaars

Bitmain stopt met de financiering van enkele Bitcoin Core developers. Een van de grootste producenten van Bitcoin (BTC) mining rigs van de wereld houdt het voor gezien met de financiële steun.

Bitcoin ontwikkelaars

Bitcoin is een decentraal en open source protocol zonder CEO, kantoor of bedrijfsvoering. De ontwikkeling ervan is afhankelijk van vrijwilligers of bedrijven die baat hebben bij een gezond en sterk ecosysteem. De afgelopen drie jaar droeg Bitmain hieraan ook haar steentje bij.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ze steunden onder andere Jonas Schnelli, Joao Barbosa en de pseudonieme promag voor hun werk dat ze in de ontwikkeling van Bitcoin Core stopten. Op Twitter laat eerstgenoemde weten dat Bitmain de financiering nu op heeft geschort.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”Bedankt Bitmain voor alle hulp (ondanks de onenigheid die we hadden).”[/penci_blockquote]

Financiering ontwikkelaars

Het is mooi dat Bitmain de afgelopen drie jaar deze ontwikkelaars steunde. De drie staan nu voor het dilemma: gaan ze vrijwillig door met hun werk, of vinden ze ‘onderdak’ bij andere bedrijven en instanties?

Er zijn in de Bitcoinwereld een heleboel initiatieven opgezet waarbij ontwikkelaars op de payroll staan van een bedrijf. Bitcoin exchange Kraken doneerde onlangs nog $150.000 aan Brink. Dat is een research hub om een nieuwe generatie Bitcoin ontwikkelaars op te leiden.

In een eerder artikel legden we al eens uit hoe de ontwikkeling van Bitcoin in elkaar steekt. Er komen een hele hoop zaken bij kijken.

Voorbeelden van donaties

Bitmain was zeker niet het enige grote bedrijf die bitcoin developers een financieel steuntje in de rug gaf. Een aantal voorbeelden:

Je kunt als individu zelf ook geld inleggen voor de ontwikkeling van het protocol. Op BitcoinACKs kun je per pull-request een vergoeding inleggen bijvoorbeeld.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBitmainBTC