Blockstream lanceert nieuwe Bitcoin hardware wallet genaamd Jade

Het Canadese Bitcoin bedrijf Blockstream begint het nieuwe jaar goed. Ze lanceren hun eigen nieuwe hardware wallet genaamd Jade. Met dit apparaatje kun jij jouw bitcoin in eigen beheer nemen en zo jouw eigen bank zijn.

Bitcoin hardware wallet

Een andere term hiervoor is ook wel self-custody of non-custodial. Je beheert zelf de keys (op bijvoorbeeld een hardware wallet) en hoeft hiervoor geen enkele derde partij te vertrouwen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De Blockstream Jade is zo’n hardware wallet die je hiervoor kunt gebruiken. Het is een is volledig open-source product wat betreft zowel de hardware als de software.

Blockstream Jade ondersteunt Bitcoin en assets die op die op het Liquid Network zijn uitgegeven. Dit is een permissioned netwerk en sidechain op Bitcoin. Let op: het is een netwerk waarbij je vertrouwt op het consortium van aangesloten partijen.

Het voordeel is dat betalingen goedkoper zijn, het nadeel is dat het veel minder decentraal is dan Bitcoin zelf.

Tokens op Liquid zijn bijvoorbeeld L-BTC, Tether (USDt), L-CAD en JPYS. Met de Jade hardware wallet kun je deze de toegang tot deze tokens offline bewaren. Blockstream Jade heeft een 240×135 pixel 16-bits kleurenschermpje. Hierop kun je verzend- en ontvangstadressen aflezen en ook QR-codes met mensen delen.

Combinatie met Green wallet

Aanvankelijk hoort Jade bij de Green Wallet, wat ook uit de stal van Blockstream komt. Vooralsnog is Jade enkel voor de Android applicatie te gebruiken, maar het bedrijf laat weten dat de ondersteuning voor iOS er aan zit te komen. Het kan verbinding maken met smartphones via Bluetooth LE.

Omdat Blockstream Jade volledig open source is, kunnen gevorderde gebruikers de firmware van Blockstream Jade naar hun eigen hardware flashen. Dit zorgt ervoor dat gebruikers hun eigen Bitcoin en Liquid wallets kunnen bouwen. Op die manier ben je ook niet afhankelijk van de producent en partijen die de wallet assembleren.

De eerste voorraad is beperkt en je betaalt slechts $39,99 voor een exemplaar. Alternatieven in de markt zijn Ledger, Trezor, ColdCard en Bitbox. Naar verwachting wordt de eerste batch rond 20 januari verstuurd.

Wil je meepraten over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!