Bitcoin stoot door: de koers bereikt $22.300 en blijft records breken

De bitcoin (BTC) koers is deze woensdagmiddag door de $20.000 gebroken, een nieuwe all time high! En de cryptomunt stijgt direct door naar $22.300 en hoger.

Op het moment van schrijven staat de koers op 36,236.21USD. Door deze move zet Bitcoin nu ferm een voet op historisch terrein, omdat de koers nu stevig boven de $21.000 staat.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De komende dagen moet duidelijk worden waar de koers gaat ‘landen’ en support levels gaat creëren. Dat kan dan weer een springplank zijn voor hogere levels.

Bitcoin koers

De totale market cap is naar 397 miljard dollar geschoten, een sprong van 40 miljard dollar in korte tijd.

De cryptomunt beleeft in 2020 een indrukwekkend jaar. Sinds de halvening op 11 mei zit de koers continu in de lift en in het najaar zijn het ook bedrijven en instituties die de prijs omhoog stuwen. Zij kopen voor honderden miljoenen (miljarden in totaal) aan BTC.

BTC in 2020

De begin koers van Bitcoin in 2020 lag op circa $7.200. Het rendement van de munt ligt op ruim 180%.

Ter vergelijking: het rendement van goud ligt op 22% sinds het begin van het jaar.

Nieuwe kopers op de markt zijn PayPal, Square en Grayscale, maar ook financiële instellingen kloppen steeds harder op de deur.

Verzekeraar MassMutual zette voor $100.000 miljoen Bitcoin op de balans, banken zoals de ING en ABN Amro en vermogensbeheerders zoals Fidelity en BlackRock bieden bitcoin gerelateerde diensten aan.

Binnen de institutionele wereld lijkt er een gevoel te ontstaan de boot te missen (fear of missing out, FOMO). Volgens sommige analisten laat een groot deel van de retailmarkt de asset nog grotendeels links liggen.

Sommigen likken hun wonden van de hype van 2017, maar iedereen die ooit een euro stak in Bitcoin staat op winst.

Twitter reacties

De bitcoin koers bereikt in absolute getallen nu nieuwe records, maar Franklyn408 geeft op Twitter aan dat we eigenlijk nog even te gaan hebben voordat we écht het record breken. Er komen namelijk in rap tempo meer dollars bij, wat betekent dat de echte recordprijs nu ergens rond $36.000 ligt.

Het is een beetje creatief boekhouden, maar het is goed om over na te denken.

Marc van der Chijs heeft er vertrouwen in: hij houdt het bij zijn eerdere voorspelling. Bitcoin gaat naar $150.000 in 2021. Dat valt nog te bezien, maar de koers lijkt op het moment nog niet af te koelen.

In de wereld van BTC kan dat echter snel veranderen, houd daar rekening mee.

?s=19

Ook Samson Mow laat nog even van zich horen. Hij verwijst naar verschillende grote instituten met miljardenbudgetten die de weg naar bitcoin hebben gevonden. Zij kijken naar de verre lange termijn en lijken geen moeite te hebben met instappen.

?s=19

Ook op de Amerikaanse beurs Coinbase groet de vraag.

?s=19

De reacties op het breken van de grens van $20.000:

Op Twitter wordt het nieuws ook jubelend onthaald. Diverse analisten en bekenden in de community verwelkomen het historische nieuws.

Klokkenluider Edward Snowden laat van zich horen en laat het woord (niet voor het eerst) vallen.

De Nederlander Didi Taihuttu, die in het voorjaar van 2017 huis en haard verkocht en voor enkele tonnen in Bitcoin stapte, heeft ‘goed’ gegokt.

Veiligheidsexpert en bitcoiner Jameson Lopp reageert nuchter op het nieuws.

De prijs in euro:

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsdata

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...