Bitcoin (BTC) bedrijven in Canada nu officieel geldservicebedrijven

Canada erkent bitcoin bedrijven met Canadese klanten officieel als geldservicebedrijven. Zij moeten voldoen aan de regels van de financiële waakhond in het land.

Wereldwijd proberen regelmakers wetten en regels door te voeren om bitcoin en de bedrijven in de industrie in een bestaande structuren te vangen. Daar hoort ook toezicht op de toegangspoorten bij.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Welkome regels?

In Canada vielen bitcoin bedrijven als sinds 2014 onder de wet tegen witwassen en financieren van terrorisme. Maar sinds vandaag weten bedrijven in het land ook aan welke regels zijn moeten voldoen.

Francis Pouliot reageert via Twitter op de nieuwe regels. Pouliot is een prominente Canadese bitcoiner en runt al jaren de de beurs Bull Bitcoin.

Pouliot staat niet bekend als liefhebber van veel overheidsbemoeienis, maar toch juicht hij de huidige ontwikkelen toe. Als ondernemer en klant zijn duidelijke regels hoe dan ook nodig.

Het grootste nadeel van de nieuwe richtlijnen is de meldplicht bij transacties van 10.000 Canadese dollars en hoger. In Nederland ligt die grens op 15.000 euro.

Pouliot

Pouliot geeft aan dat de regels vooral gelden voor partijen die te maken hebben met contant geld, bitcoin pinautomaten bijvoorbeeld. Veel bedrijven in Canada hanteren al een strikte controle voordat je gebruik kunt maken van hun platform.

Pouliot mocht in 2014 de senaat van Canada zijn kant van het verhaal al laten horen. Ook anno 2020 is onderstaand filmpje nog een aanrader.

Nederland

Ook in Nederland komen steeds duidelijkere (en strenge) regels voor bitcoin bedrijven. Voordat de veelbesproken 'Cryptowet' inging ging Bitcoin Magazine NL in gesprek met Simon Lelieveldt.

Lelieveldt houdt zich actief bezig met dit onderwerp in Nederland.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCCanada

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...