Dit restaurant heeft al hun spaargeld omgezet in Bitcoin (BTC)

Wanneer je geen vertrouwen (meer) hebt in je lokale valuta dan ga je opzoek naar alternatieven. Een klein bedrijf in Canada neemt een opmerkelijke stap: zij hebben hun hele cashreserve omgezet naar Bitcoin (BTC). Tahinis Restaurants laat in een serie tweets weten waarom zij de stap nemen.

Toegegeven: het is minder groot nieuws dan MicroStrategy die eerder deze maand voor $250 miljoen aan bitcoin kochten. Maar het toont mogelijk een kleine trend aan. Grote en kleine bedrijven hebben er met bitcoin een extra optie bij.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin sparen

Tahinis Restaurants werd, net als bijna alle horecagelegenheden, hard getroffend oor de maatregelen rondom COVID-19. Naar eigen zeggen hielden ze door veel werken en doorzettingsvermogen hun hoofd boven water. Er kwam voldoende geld binnen.

Maar er was een probleem: net als bij MicroStrategy begon de eigenaar van het bedrijf vraagtekens te zetten bij de waarde van hun cash geld. Wereldwijd worden er namelijk miljarden gecreëerd om de ‘economie draaiende te houden.’

Dat fenomeen zorgt onder andere voor inflatie en mogelijk minder vertrouwen in de munt. En bij bitcoin weet je een ding zeker: er komen maximaal 21 miljoen bitcoin in omloop. Je weet dus wat je krijgt.

Wel zorgt het voor de korte termijn in sommige gevallen voor onzekerheid. Als je net je geld nodig hebt en de koers is flink gedaald, dan kan dat een probleem veroorzaken.

Sceptisch

De eigenaar van de restaurantketen was eerst sceptisch over bitcoin. Mede door de bekende investeerder Warren Buffet die het idee van bitcoin nog altijd niet begrijpt en afschiet.

Recentelijk heeft Buffett overigens wel zijn posities in banken flink verkleind en heeft hij een flink aandeel in een goudbedrijf genomen. De miljardair ziet met zijn bedrijf ook in dat het lastig wordt voor banken, blijkbaar.

Na tal van podcasts, boeken en artikelen online te hebben gelezen kwam de eigenaar van Tahinis Restaurants tot een simpele conclusie: bitcoin is een gratis spaartechnologie. Sommige partijen kopen voor honderden miljoenen (of zelfs miljarden) aan bitcoin op.

Het is een soort stoelendans waar op termijn een einde aan komt. Met deze stap wil het bedrijf er zeker van zijn dat ze een stoeltje hebben wanneer het zover is en iedereen op die bitcoin stoel wil zitten.

De toekomst gaat uitwijzen of het sparen van bitcoin voor bedrijven én particulieren uiteindelijk de juiste zet is gebleken. Voorlopig lijkt MicroStrategy en de duizenden bitcoiners die hen voor gingen een kleine trend te hebben gestart.

Meepraten over het nieuws? Kom gezellig langs op Telegram.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsCanada

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...