Coronavirus verplicht enkele Chinese Bitcoin (BTC) miners tijdelijk te stoppen

Er wordt wel eens gezegd dat bitcoin (BTC) zich nergens wat van aan trekt en gewoon zijn eigen weg gaat. In zekere zin is dat zo, maar toch kan het ecosysteem rondom bitcoin flink worden beïnvloed.

Daar zijn de maatregelen in China tegen het coronavirus een goed voorbeeld van. Om de paniek en het virus een halt toe te roepen besloot de regering verschillende steden compleet af te sluiten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin

Het protocol van bitcoin is niet in gevaar, maar bepaalde bitcoin miners hebben wel last van de maatregelen.

Mochten deze miners minder computerkracht kunnen leveren de komende tijd, dan past het protocol zich aan. De moeilijkheid voor het vinden van een bitcoin block (en de bijbehorende beloningen) past zich ongeveer elke twee weken automatisch aan.

China

Miljoenen mensen in verschillende Chinese steden mogen niet meer hun stad uit. Dat zorgt voor problemen op allerlei gebieden. Allereerst is het natuurlijk voor iedereen die er mee te maken heeft ontzettend naar en een gevaarlijke situatie.

Een gevolg van het afsluiten van steden is dat het op verschillende manieren impact heeft op de economie. Mensen gaan niet meer naar hun werk, waardoor dingen stil vallen.

Sluiten

Volgens de CEO van BTC.top Jiang Zhuoer werd hij gedwongen om zijn mining apperatuur af te sluiten in een van zijn datacentra. Hem is verteld dat hij niet meer naar zijn werk mag. Zhouer zegt zelf dat zijn personeel niet is gestopt met werken en dat zij nooit het quarantainegebied hebben verlaten.

Dit geldt dus voor miljoenen Chinezen en raakt het hele land en op termijn ook andere delen van de wereld. China is immers een land die veel goederen levert aan de rest van de wereld.

Andere bitcoin partijen

Ook Bitmain, MicroBT en Canaan Creative zijn Chinese bitcoinbedrijven. Zij leveren mining hardware en moeten noodgedwongen een deel van hun services tijdelijk stopzetten.

Chinese fabrikanten van bitcoin mining apparatuur lopen vertraging op vanwege de gevolgen van het Coronavirus. Hun producten komen minstens één week later aan bij hun klanten, zo melden MicroBT, Bitmain en Canaan, producenten van ASIC-chips.

Gevolgen

Zoals eerder gezegd heeft dit, voorlopig, geen gigantische gevolgen voor bitcoin an sich. Wanneer er minder mining hardware draait, wordt het voor andere partijen mogelijk interessant om hun mining rigs weer aan te slingeren.

Tegelijkertijd komt het grootste gedeelte van diezelfde hardware uit China. Dus ook op bepaalde facetten van het bitcoin ecosysteem heeft het coronavirus nu al invloed.

Maar laten we vooral hopen dat er snel een goed werkend medicijn gevonden wordt, want wanneer er miljoenen mensen worden ‘opgesloten’ in hun eigen stad zijn de gevolgen voor verschillende bedrijven stiekem alleen maar bijzaak.

Er zijn tal van initiatieven te vinden waarmee je bij kunt dragen aan de hulp aan China om het virus zo snel mogelijk in hun grip te krijgen. Cryptobeurs Binance doneerde bijvoorbeeld $1.5 miljoen, mooie PR en het helpt hopelijk mensen.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...