Grote Chinese Bitcoin (BTC) miners verlaten Iran wegens onrust

745 totale weergaven

De recente spanningen tussen de Verenigde Staten en Iran hebben gevolgen voor allerlei verschillende groepen mensen. Ook een deel van de Chinese bitcoin miners in Iran voelen nattigheid en vertrekken. Dat meldt 8btc.com

Iran

Energie in Iran is relatief goedkoop, dat maakt het land interessant voor bitcoin miners. Iran voerde vorig jaar een aantal regels in om de industrie in het land te reguleren. Miners moeten meer betalen voor hun energie en tipgevers kunnen geld verdienen met het verklikken van illegale miners.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De onrust in en rondom het land zijn echter reden genoeg om te vertrekken. De hardware is vaak makkelijk te vervoeren. Ondernemers kunnen dus relatief makkelijk verhuizen, mits ze een datacentrum kunnen vinden waar ze genoeg elektriciteit en andere faciliteiten kunnen vinden.

Naar verluidt zijn het vooral de grotere miners die hun onderneming willen verhuizen. Het is voorlopig nog onduidelijk waarheen en wanneer de industriële miners verhuizen.

Oezbekistan

Een ander land in de regio is een interessante optie: Oezbekistan. Het land is druk bezig met het uitrollen van bitcoin wetgeving en ze willen zelfs een eigen nationale bitcoin mining pool oprichten.

Wanneer miners zich aansluiten bij de miningpool van het land kunnen ze goedkopere energie krijgen. Oezbekistan biedt ondernemers energie aan voor $0.035 kWh, in China ligt dat bedrijf rond de $0.05 kWh. Bijzonder goedkoop en interessant dus voor de Chinese miners.

Het land heeft een grote energiesector die voor 23% uit duurbare energie bestaat. Het overgrote deel daarvan wordt gegenereerd door een waterenergiecentrale (21.4%).

Oezbekistan zet groots in op bitcoin mining, met de onrust in de regio is het een van de interessantste plekken om je hardware te stallen.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...