‘Sprong naar $32.000 van Bitcoin kwam door grote kopers bij Coinbase’

Bitcoin brak vandaag de grens van $34.000. Waar begon de stijging van dit weekend? Veel cijfers wijzen naar de Amerikaanse beurs Coinbase.

In 2020 begon het plotseling weer te borrelen rondom BTC. Deze stijging komt dan ook niet helemaal uit de lucht vallen. Dat en meer lees je hier: Bitcoin breekt de grens van $34.000! Waar komt de opmars vandaan?

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Grote kopers

Coinbase is een van de grootste bitcoin beurzen in de wereld. Een aantal grote kopers hebben vandaag hun slag geslagen op deze beurs.

De afgelopen 48 uur lag de prijs bij Coinbase hoger dan bij concurrenten als Binance. Op sommige momenten was een bitcoin 100 dollar duurder bij Coinbase dan bij Binance.

Bij de run omhoog door de grens van $30.000 heen werd er zelfs 350 dollar meer betaald op de Amerikaanse beurs. Blijkbaar is de vraag op dat platform nog nét een stapje groter dan bij andere grote handelshuizen.

'Sprong naar $32.000 van Bitcoin kwam door grote kopers bij Coinbase'

Bitcoin grafiek bij Coinbase via TradingView

Coinbase de katalysator?

Volgens Ki Young Ju, directeur van CryptoQuant, ging er plotseling weer meer bitcoin uit de kluis van Coinbase: ”12.063 BTC kwam uit Coinbase en ging naar verschillende cold wallets”.

Waarschijnlijk gaat het hier om over-the-counter deals. Partijen kopen dan een groot aantal bitcoin voor een vooraf bepaalde prijs bij een beurs of broker. Zo hoef je niet allerlei losse biedingen te doen wanneer je een groot bedrag wil investeren.

Bitcoin bij beurzen

De prijs van BTC gaat door het dak, maar het lijkt erop dat steeds meer partijen hun bitcoin niet direct willen verkopen bij een grote stijging. Een aantal partijen hebben recentelijk 35.000 BTC opgenomen bij hun beurzen.

Kortom: nog minder verkoopdruk. De vraag is: wanneer komt dit geld weer terug op de markt?

Nog even wat hopium: er staan ‘slechts’ zo’n 2.500 BTC te koop bij Coinbase op de weg naar $100.000.

De bitcoin prijs in euro’s:

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsdata

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)