Deze corona-app vraagt Bitcoin (BTC) nadat het je telefoon blokkeert

929 totale weergaven

Cybercriminelen maken gebruik van websites over het coronavirus om slachtoffers te maken. Cybersecurity onderzoekers van DomainTools hebben ransomware ontdekt bij het installeren van de software genaamd CovidLock.

Website

Coronavirusapp.site is waar de software vandaan komt. Ze beloven je middels een Android app op de hoogte te houden van de verspreiding van COVID-19. CovidLock zegt je een waarschuwing te geven als iemand in je omgeving besmet is.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ransomware

De app laat de statistieken zien van onder andere de World Health Organization. De ransomware zorgt echter voor andere dingen. CovidLock bevriest het scherm van je smarpthone en vraagt vervolgens $100 aan losgeld in bitcoin (BTC).

De slachtoffers krijgen na betaling een wachtwoord om de blokkade van hun telefoon te halen.

Als er niet wordt betaald binnen 48 uur dan dreigt de app alle informatie van de telefoon te verwijderen. Dat gaat om video’s, contacten en foto’s.

Dreigement

Slachtoffers krijgen nog een andere waarschuwing: “YOUR GPS IS WATCHED AND YOUR LOCATION IS KNOWN. IF YOU TRY ANYTHING STUPID YOUR PHONE WILL BE AUTOMATICALLY ERASED.”

DomainTools zegt een manier te hebben om deze software onschadelijk te maken. Slachtoffers kunnen wachten op de release.

Coronavirus software is gevaarlijk

De cybercriminaliteit analist Check Point zegt dat software gericht op het coronavirus 50% meer kans heeft om gevaarlijke software te bevatten.

Het is een hype en mensen zijn opzoek naar informatie, dan ben je eerder geneigd nieuwe apps en software te downloaden.

De Britten

Duizenden Britten hebben sinds januari 2020 al geld verloren door dit soort scams. Volgens de Britse Financial Conducty Autorhority is er al zo’n $1 miljoen betaald aan cybercriminelen.

Let goed op welke software je download, in de wereld van bitcoin (en blijkbaar COIVD-19) lopen genoeg mensen rond die geld van je willen stelen.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...