Bitcoin (BTC) boven $10.700, hele cryptomarkt doet rustig aan

Bitcoin (BTC) staat op het moment van schrijven op een prijs van $10.702. Dat is 2.68% hoger dan op hetzelfde moment gisteren. De rest van de markt houdt zich ook rustig. Volgens CoinMarketCap zijn er vandaag geen stijgingen van boven de 10%.

Kortom: het is lekker rustig qua prijsverloop op de verschillende cryptomarkten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Altcoins

In de top 10 cryptomunten qua marktkapitalisatie zijn er vandaag geen gekke uitschieters. We zien dalingen van ruim 3%, maar ook stijgingen van ongeveer hetzelfde percentage.

De enige echt grote daler vandaag in de top 100 is Egretia (EGT). De token levert 19% in ten opzichte van gisteren.

Cryptotwitter

Op Twitter vind je veel interessante discussies en inzichten over bitcoin en andere cryptomunten. Maar ook de nodige memes en andere gekkigheid komt voorbij. Een kleine greep uit het aanbod.

Een volume van $2 miljard aan transacties die zonder toestemming van welke instantie dan ook tot stand zijn gekomen. In het huidige digitale landschap waar censuur en controle vaak worden toegepast is dat een belangrijk goed.

Hup bitcoin!

Een langzame stijging is ook wel eens lekker. Geduld is een schone zaak.

UB is nog niet overtuigd van nieuwe recordprijzen voor BTC in de nabije toekomst. Mede door het lage volume wacht hij nog op een paar uur weinig actie. Wanneer we de weerstand op $10.640 aantikken gaat hij misschien short.

Sluit de daily candle boven $10.800 ziet hij kansen om een grotere positie in bitcoin in te nemen.

Modern Consensus is kritisch op Tether en de invloed van de stablecoin op de prijsontwikkeling van bitcoin. Volgens sommige theorieën is deze munt een van de krachten die de prijs van bitcoin zo nu en dan flink omhoog stuwt.

Tot op heden is er echter niks bewezen. Wel is het duidelijk dat bitcoin en tether veruit de populairste valuta zijn om op cryptobeurzen mee te handelen. Onderstaande grafiekjes laten wat cijfers zien.

Staan jouw investeringen ook uitzichtloos onder water? Neem dan een voorbeeld aan onderstaande boer.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...